ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Ιωαννίδης: «Με το lockdown θα θρηνήσουμε περισσότερες ανθρώπινες ζωές»

Ο τακτικός καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Πρόληψης του ίδιου πανεπιστημίου, Γιάννης Ιωαννίδης μέσω μιας ανάλυσής του μεταφέρει τους κινδύνους, που διατρέχουν οι πολίτες από το lockdown, το οποίο βρίσκεται από χθες (Σάββατο, 7/11) σε ισχύ σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο παρακάτω βίντεο, ο...
Γιάννης Ιωαννίδης: «Με το lockdown θα θρηνήσουμε περισσότερες ανθρώπινες ζωές»

Ο τακτικός καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Πρόληψης του ίδιου πανεπιστημίου, Γιάννης Ιωαννίδης μέσω μιας ανάλυσής του μεταφέρει τους κινδύνους, που διατρέχουν οι πολίτες από το lockdown, το οποίο βρίσκεται από χθες (Σάββατο, 7/11) σε ισχύ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο παρακάτω βίντεο, ο Γιάννης Ιωαννίδης παραθέτει τα αίτια θανάτου στο lockdown, τα οποία είναι περισσότερα και πολύ πιο επικίνδυνα από τον κορονοϊό. Κάνει λόγο για τα οξέα προβλήματα, όπως για παράδειγμα το έμφραγμα, που δεν αντιμετωπίζονται καθώς οι ασθενείς δεν πηγαίνουν στο νοσοκομείο εξαιτίας του φόβου για τον κορονοϊό.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι άμεσοι θάνατοι αλλά και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αφού ασθενείς καθυστερούν τις θεραπείες τους πχ. για τον καρκίνο ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να εμφανίσουν νοσήματα, που σχετίζονται με την ανεργία και τη φτώχεια.

Φυσικά, ο κίνδυνος των αυτοκτονιών είναι μεγάλος και πλέον γιγαντώνεται.

Αυτό και άλλα πολλά αναλύει ο Γιάννης Ιωαννίδης στο παρακάτω βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Γλυφάδας ξήλωσε ξανά τη στεφάνη από τις μπασκέτες στα ανοιχτά γήπεδα

Αντ.Τσιράκης: Παναθηναϊκός: Πιστεύει κανείς πως σώζεται η χρόνια;

Super League 1: Eκτός έδρας «δοκιμασίες» για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Όλες οι ειδήσεις από το Sportime σήμερα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιάννης Ιωαννίδης: «Με το lockdown θα θρηνήσουμε περισσότερες ανθρώπινες ζωές»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.