ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Κοντζιάς – Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού: «Ο δήμος Ιστιαίας περιμένει να ζήσει το ολοκαύτωμά του»

Σε εκπομπή του OPEN μίλησε ο Γιάννης Κοντζιάς, δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, για όλα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή.
Γιάννης Κοντζιάς – Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού: «Ο δήμος Ιστιαίας περιμένει να ζήσει το ολοκαύτωμά του»

Φωτιά – Εύβοια: Σε εκπομπή του OPEN μίλησε ο Γιάννης Κοντζιάς, δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, για όλα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή.

«Η μέρα του ολοκαυτώματος δε μπορεί να είναι καλή μέρα. Ο δήμος Ιστιαίας περιμένει να ζήσει το ολοκαύτωμά του. Είμαστε μόνοι μας», τόνισε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως είναι η 5η μέρα που εκλιπαρεί για εναέρια μέσα.

«Δεν έχουν σηκωθεί τα εναέρια μέσα. Δέχομαι μόνο κάτι γελοία μηνύματα να δώσω εντολή εκκένωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοντζιάς έκανε λόγο και για την απουσία πυροσβεστικών οχημάτων στα χωριά, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια.

«Είναι η χειρότερη μέρα, περιμένουμε την καταστροφή μας», όπως δήλωσε εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιστιαίας, ο κόσμος πάει εκεί που έχει κανονίσει η αυτοδιοίκηση να μεταφερθεί με ασφάλεια και πως δεν θρηνούμε θύματα γιατί οι κάτοικοι έχουν εμπειρία στις φωτιές.

Λίγο αργότερα έστειλε ένα μακροσκελές μήνυμα και, παράλληλα, κατήγγειλε τα εξής:

«Η εικόνα στο Δήμο μας είναι πραγματικά δραματική. Αναγκαζόμαστε να εκκενώνουμε συνεχώς το ένα χωριό μετά το άλλο.

Είναι ότι πιο δυσάρεστο έχουμε ζήσει, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να βρούμε το ψυχικό απόθεμα να σταθούμε στα πόδια μας να μπορέσουμε να βγάλουμε τη δυσκολία για να ξεκινήσουμε από την επόμενη μέρα μετά την καταστροφή την αναστήλωση του τόπου μας.

Θα εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όσους προσέφεραν εθελοντικά την εργασία τους σε αυτούς που βρίσκονται στο πρώτο σημείο, στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης και βέβαια όλους αυτούς που έκατσαν μέσα στα χωριά τους, παρά τις εντολές της εκκένωσης για να τα σώσουν.

Γιατί όταν τα χωριά εγκαταλείπονται, τότε παραδίνονται και καταστρέφονται. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει ο καθένας είναι να περιφρουρήσει και να διασώσει την εστία του.

Δυστυχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν ανεπαρκείς σε ποσότητα και σε απόδοση. Δεν υπήρχε ούτε ένα κατ’ ελάχιστο όχημα να μπορέσει να περιφρουρήσει το κάθε χωριό το για το οποίο δίναμε με την εντολή της εκκένωσης.

Για τα εναέρια μέσα παρακαλώ προσωπικά σε όλους τους τόνους απευθύνθηκα σε όποιον γνωρίζω και ομιλεί την Ελληνική στους πάντες, για να μπορέσουν να έρθουν και να κατασβέσουν το μέτωπο στον Καβαλάρη πάνω από τον Όσιο Δαυίδ από το οποίο προέκυψαν όλα ή τα περισσότερα μέτωπα, τα οποία σαρώνουν το Δήμο μας. Κρατήσαμε εκεί 30 ώρες με τα χέρια μας.

Με τα χωματουργικά μηχανήματα δεν σβήνουν οι φωτιές. Μπορούμε να κάνουμε ζώνες, μπορούμε να περιφρουρήσουμε, μπορούμε να περιφρουρήσουμε τις πόλεις και τα χωριά μας, αλλά δεν μπορούμε να τις κατασβέσουμε.

Δυστυχώς δεν έχει καταφέρει η Πολιτεία να κατασβέσει κανένα από τα μέτωπα. Περιμένουμε να πέσει η φωτιά στη θάλασσα για να σταματήσει».

 

Διαβάστε ακόμη:

Φωτιά – Εύβοια: Πεζοπόρες δυνάμεις και εθελοντές περιορίζουν την καταστροφή στο Πευκί

Φωτιά – Εύβοια: Απίστευτη καταγγελία! «Μας έχουν 10 ώρες μέσα στο πλοίο χωρίς νερό»

Εθνική πόλο: Οι Ολυμπιονίκες δίνουν το μισό πριμ Μαρινάκη στους πυρόπληκτους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιάννης Κοντζιάς – Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού: «Ο δήμος Ιστιαίας περιμένει να ζήσει το ολοκαύτωμά του»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.