ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Λαγός: Στην Αθήνα για να φυλακιστεί ο Χρυσαυγίτης Ευρωβουλευτής

Ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, θα βρεθεί από το Βέλγιο στην Αθήνα για να εκτίσει την ποινή φυλάκισης του.
Γιάννης Λαγός: Στην Αθήνα για να φυλακιστεί ο Χρυσαυγίτης Ευρωβουλευτής

Ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, θα βρεθεί από το Βέλγιο στην Αθήνα για να εκτίσει την ποινή φυλάκισης του.

Ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, που ήταν από τα πιο ισχυρά της μέλη, αναμένεται σε λίγες ώρες να βρεθεί στην Αθήνα.

Γίνεται η μεταφορά του από την βελγική πρωτεύουσα όπου συνελήφθη τα τέλη Απριλίου, για να εκτίσει την ποινή του, επί ελληνικού εδάφους.

Αυτή είναι 13 έτη και 8 μήνες που που του επιβλήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δίκασε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα σήμερα αναμένεται να βρεθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο εφετείο, για να λάβει το φυλακιστήριο του.

Αυτό θα συνταχθεί σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 22 Οκτωβρίου 2020 επί των αναστολών στους καταδικασθέντες.

Στην συνέχεια αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού. Ο Γιάννης Λαγός που ήταν πολλά χρόνια βουλευτής της Χρυσής Αυγής (2002-2019), ξεκίνησε ως μέλος της φρουράς του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, τον τοποθέτησε σε καίρια πόστα στην συνέχεια όπως στο Πολιτικό Συμβούλιο αλλά και το Πειθαρχικό Συμβούλιο του κόμματος. Τον Ιούνιο του 2019 εξελέγη Ευρωβουλευτής με την Χρυσή Αυγή, ωστόσο στην συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε.

Ο νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής , συνελήφθη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στις 28 Σεπτεμβρίου 2013 μετά από ένταλμα που εκδόθηκε για τον αρχηγό και άλλα επιτελικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Τέσσερις μέρες αργότερα, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Κυρυδαλλού μαζί με τον αρχηγό του. Αποφυλακίστηκε με όρους τον Μάρτιο του 2015, όμως συνελήφθη τρεις μήνες αργότερα, λόγω παραβίασης των περιοριστικών του μέτρων.

Αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 αλλά τελικά τον περασμένο Ιανουάριο καταδικάστηκε τελεσίδικα σε ποινή οκτώ μηνών ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης που είχε γίνει στον χώρο “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη τον Ιούλιο του 2013.

Γεωργιάδης: Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για γυμναστήρια και παιδότοπους – Όλα τα μέτρα στήριξης

Η ΑΕΚ και οι Γάλλοι -Ο Πιέλ, ο Στεφάν και το scouting

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Η απίθανη τούρτα και το πάρτι! (vids+pics)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιάννης Λαγός: Στην Αθήνα για να φυλακιστεί ο Χρυσαυγίτης Ευρωβουλευτής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.