ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Σγουρός: Το «αντίο» του στον Πέτρο Λινάρδο

Διαβάστε το μήνυμα που έγραψε ο Γιάννης Σγουρός για να αποχαιρετήσει τον Πατριάρχη της Αθλητικής Δημοσιογραφίας
Γιάννης Σγουρός: Το «αντίο» του στον Πέτρο Λινάρδο

Ο Γιάννης Σγουρός αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον Πατριάρχη της ελληνικής Αθλητικής Δημοσιογραφίας, Πέτρο Λινάρδο.

Ο θάνατος του Πέτρου Λινάρδου συγκλόνισε τον δημοσιογραφικό κόσμο και μεταξύ χιλιάδων που τον αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο, ο Γιάννης Σγουρός έγραψε το παρακάτω μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο Πέτρος Λινάρδος που πολλοί γνωρίζαμε από παιδιά ως μια μεγάλη μορφή της Νέας Σμύρνης δικαιολογημένα ως ιδρυτής του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου θεωρείται «πατριάρχης» της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Για μας ήταν ο πατέρας με ήθος, αγάπη για τον αθλητισμό και τους αθλητές και με πολύ μεγάλη προσφορά.

Ο Πέτρος Λινάρδος γεννήθηκε μέσα στον αθλητισμό κυριολεκτικά: στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου έμενε η οικογένεια του μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Γεννήθηκε δημοσιογράφος αφού πέρασε από την «Μαθητική Πένα» της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης σε μεγάλες εφημερίδες και το σωματείο αθλητικού τύπου- του οποίου ήταν και επίτιμος πρόεδρος.

Η αγάπη του για την Νέα Σμύρνη δεν σταμάτησε ποτέ κι ένα από τα βιβλία του είχε τον τίτλο «Δημητρός Δάλλας: Ο πρωτομάστορας του αθλητισμού της Μικράς Ασίας και της προσφυγικής αναγέννησης του Πανιωνίου ΓΣ Σμύρνης».

Είχε πάντα ένα καλό λόγο για όλους και ήταν πάντα Νεοσμυρνιώτης και Πανιώνιος με ενδιαφέρον για τα κοινά και την πόλη ως τα βαθιά γεράματα.

Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του.

Στη φωτογραφία: Γιάννης Σγουρός π. γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιάννης Κιούσης π. διευθυντής στα αθλητικά ΝΕΑ σε εκδήλωσή με τον Πέτρο Λινάρδο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιάννης Σγουρός: Το «αντίο» του στον Πέτρο Λινάρδο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.