ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί η επιτροπή «βιάζεται» για τρίτη δόση, χωρίς να έχει την έγκριση του EMA;

Η επιτροπή επιστημόνων προχωρά ακάθεκτη σε ισχυρή σύσταση για τρίτες δόσεις, ενώ ο ίδιος ο EMA έχει ανακοινώσει πως δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την ασφάλεια και την χρησιμότητα τους!
Γιατί η επιτροπή «βιάζεται» για τρίτη δόση, χωρίς να έχει την έγκριση του EMA;

Εμβολιασμός – τρίτη δόση: Παρά το «φρένο» που έβαλαν όσον αφορά την ασφάλεια και τη χρησιμότητα της τρίτης δόσης, ο EMA άλλα και ο αμερικάνικος FDA, φαίνεται πως στο Ελληνικό «βασίλειο της Δανιμαρκίας» ισχύουν άλλα… δεδομένα.

Η επιτροπή – υπό τις πιέσεις της κυβέρνησης όπως φαίνεται – επιμένει να εμφανίζεται πιεστική για τις ενισχυτικές δόσεις, ενώ οι αντιφατικές δηλώσεις από τη Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες, που παρατηρούν έντονα σημάδια προχειρότητας και αυθαιρεσίας στον στρατηγικό σχεδιασμό.

Και πόσο μάλλον όταν βλέπουμε πως η επιτροπή ήδη προβαίνει σε «ισχυρή σύσταση» για τρίτη δόση σε πολίτες άνω των 60 και υγειονομικούς, ενώ οι Ευρωπαϊκοί οργανισμοί σε καμία περίπτωση δεν έχουν ανάψει το πράσινο φως. Προκαλεί μεγάλη απορία με τι στοιχεία προχωρούν σε μια τέτοια σύσταση στην Ελληνική επιτροπή επιστημόνων, ενώ ο EMA σαφέστατα ανακοίνωσε πως χρειάζονται περισσότερα δεδομένα και μελέτες, για να εγγυηθεί την ασφάλεια των ενισχυτικών δόσεων.

Και μόνο αν εξετάσει κάποιος το επικοινωνιακό κομμάτι, ενώ δεν παρατίθενται από την επιτροπή κάποια ισχυρά δεδομένα ή κάποιες επίσημες μελέτες που να αποδεικνύουν τη χρησιμότητα της τρίτης δόσης και παρόλο το αρχικό «μούδιασμα» που προκάλεσαν οι εισηγήσεις του EMA και του FDA, συνεχίζουν να δρομολογούν κανονικά τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης, με την πλατφόρμα να ανοίγει από τις 30 Σεπτεμβρίου για προαιρετικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών και των υγειονομικών.

Και η μόνη αιτιολόγηση για μια τόσο ριψοκίνδυνη κίνηση που έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές, είναι ότι η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό… αναμένεται σύντομα και ότι η χορήγηση τρίτης δόσης έχει ξεκινήσει και σε… άλλες χώρες! Πώς να έχει άδικο λοιπόν όποιος ισχυρίζεται πως οι εμβολιασμοί έχουν χαρακτήρα πειράματος πάνω στον πληθυσμό; Χωρίς ακριβή στοιχεία και μελέτες, εγκρίνουν μια ακόμη δόση, μόνο και μόνο επειδή… το κάνουν κι άλλοι!

Στην περίπτωση των τρίτων δόσεων η επιτροπή καταλαμβάνεται από ανεξήγητη βιασύνη παρά το ότι δεν υπάρχει ακόμη έγκριση του EMA, και στην περίπτωση των μονοκλωνικών αντισωμάτων και της μεγάλης καθυστέρησης που έχει υπάρξει για να έρθουν στην Ελλάδα, οι ειδικοί τόσους μήνες απαντούσαν με το επιχείρημα πως δεν είχαν την… έγκριση των θεσμών…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατί η επιτροπή «βιάζεται» για τρίτη δόση, χωρίς να έχει την έγκριση του EMA;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.