ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο και σκορδαλιά στις 25 Μαρτίου;

Η 25η Μαρτίου και Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι αναμφίβολα μία πολύ μεγάλη γιορτή για τον Χριστιανισμό και φυσικά την Ελλάδα. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η συγκεκριμένη μέρα έχει ταυτιστεί με τον μπακαλιάρο και τη σκορδαλιά, αφού οι περισσότερες οικογένειες τρώνε το συγκεκριμένο φαγητό ανήμερα της εθνικής επετείου. Γιατί όμως επιλέγουμε κάτι τέτοιο; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:...
Γιατί τρώμε μπακαλιάρο και σκορδαλιά στις 25 Μαρτίου;

Η 25η Μαρτίου και Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι αναμφίβολα μία πολύ μεγάλη γιορτή για τον Χριστιανισμό και φυσικά την Ελλάδα.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η συγκεκριμένη μέρα έχει ταυτιστεί με τον μπακαλιάρο και τη σκορδαλιά, αφού οι περισσότερες οικογένειες τρώνε το συγκεκριμένο φαγητό ανήμερα της εθνικής επετείου.

Γιατί όμως επιλέγουμε κάτι τέτοιο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (25/3)

Η εξήγηση για την ψαροφαγία συνδέεται με την εκκλησιαστική παράδοση, η οποία μέσα στη νηστεία της μεγάλης Σαρακοστής, επιτρέπει μόνο δύο εξαιρέσεις στις οποίες μπορούμε να φάμε ψάρι.

Η μία είναι φυσικά ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η δεύτερη Κυριακή των Βαΐων.

Το θέμα της σκορδαλιάς τώρα, προέρχεται και αυτό πολύ παλιά και άρχισε από τα νησιά του Ιονίου όπως στη Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Έτσι ενισχύεται η εκδοχή που θέλει την Ιταλική κουζίνα να έχει επηρεάσει το συγκεκριμένο κομμάτι του φαγητού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατί τρώμε μπακαλιάρο και σκορδαλιά στις 25 Μαρτίου;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.