ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατρός «μαϊμού»: Τι ήταν αυτό που τον πρόδωσε

Ο γιατρός  «μαϊμού», ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή καθώς από τις πράξεις του έχουν χάσει τη ζωή του δύο παιδιά, ηλικίας 14 και 16 ετών, καθώς και ένας 76χρονος, φαίνεται πως ήταν… άνθρωπος σκιά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 47χρονος που συνελήφθη στο σπίτι του στο Κορωπί την Τρίτη δεν είχε υποβάλει φορολογική δήλωση από το...
Γιατρός «μαϊμού»: Τι ήταν αυτό που τον πρόδωσε

Ο γιατρός  «μαϊμού», ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή καθώς από τις πράξεις του έχουν χάσει τη ζωή του δύο παιδιά, ηλικίας 14 και 16 ετών, καθώς και ένας 76χρονος, φαίνεται πως ήταν… άνθρωπος σκιά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 47χρονος που συνελήφθη στο σπίτι του στο Κορωπί την Τρίτη δεν είχε υποβάλει φορολογική δήλωση από το 2012, δεν διέθετε πιστωτικές κάρτες ενώ δεν είχε και λογαριασμούς στα social media.

Η μοναδική του «εμπλοκή» με τις αρχές ήταν μια απαγόρευση εξόδου που του είχε επιβληθεί από το 2016 για υπόθεση που αφορούσε απατη σε βάρος επιχειρηματία.

 

Γιατρός «μαϊμού»: Τον Μάιο του 2019 ξεκίνησε η έρευνα

Το κουβάρι για την σύλληψη του αδίστακτου απατεώνα άρχισε να ξετυλίγεται τον Μάιο του 2019 όταν οι οικογένειες των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, από τις Σέρρες και την Κω, προσήλθαν στην αστυνομία δια του δικηγόρου τους και κατήγγειλαν ότι «τα παιδιά μας έφυγαν άδικα από έναν απατεώνα γιατρό» λέγοντας στους αστυνομικούς ότι ο εν λόγω «γιατρός» ονομάζεται Κόντος Νικόλαος.

Η αστυνομική έρευνα που ξεκίνησε από εκείνη τη στιγμή αρχικά προσέκρουσε σε «τοίχο» καθώς ο 47χρονος ήταν «σκιά» αφού, μεταξύ άλλων, δεν είχε δικό του ιατρείο αλλά χρησιμοποιούσε χώρους χώρους άλλων -κανονικών- γιατρών.

Ο καθοριστικός Απρίλιος

Τον Απρίλιο του 2020, όμως, το όνομα «Κόντος Νικόλαος» εμφανίστηκε στα ραντάρ των αρχών λόγω μιας επιταγής που έφτασε από τον 47χρονο σε ιδωτικό σχολείο των νοτίων προαστίων προκειμένου να πληρώσει τα δίδκατρα των παιδιών του και έφερε το όνομά του. Η επιταγή αυτή δόθηκε από το σχολείο σε ένα τρίτο πρόσωπο το οποίο ενημέρωσε τις αρχές.

Το επόμενο βήμα για τους αστυνομικούς ήταν να ξεκινήσουν την παρακολούθηση του σχολικού λεωφορείου το οποίο πήγαινε τα παιδιά του 47χρονου στο σπίτι, μια βίλα στο Κορωπί η οποία σύμφωνα με τα τοπογραφικά εκτείνεται σε 3.500 τ.μ.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι για δύο μήνες δεν επισκέφθηκε κανείς τη βίλα ενώ παράλληλα ο 47χρονος κινούνταν με μεθόδους που θύμιζαν ειδικά εκπαιδευμένο οδηγό στο να αποφεύγει τυχόν παρακολουθήσεις καθώς, μεταξύ άλλων, έκανε αναστροφές, παραβίαζε τους ερυθρούς σηματοδότηες και έμπαινε ανάποδα σε πλατείες.

Όταν οι αστυνομικοί έχοντας «δέσει» την υπόθεση έφτασαν στη βίλα την Τρίτη συνοδεία εισαγγελέα, ο 47χρονος εμφανίστηκε ήρεμος καθώς πίστευε ότι θα τον συλλάβουν μόνο για αντιποίηση επαγγέλματος.

Γιατρός «μαϊμού»: Υποστήριξε ότι επιτελεί κοινωφελές έργο

Στους αστυνομικούς ο 47χρονος υποστήριξε ότι επιτελεί κοινωφελές έργο δίνοντας στα θύματά του ειδικά σκευάσματα. Στην έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν μια σοφίτα εμβαδού 70 τ.μ. γεμάτη από εικόνες ενώ εντόπισαν και κάσκες από πιλότους μαχητικών λέγοντας ότι και ο ίδιος ήταν πιλότος.

Ο 47χρονος απατεώνας έλεγε στα θύματά του ότι συνεργάζεται με μεγάλο ερευνητικό κέντρο στην Ελβετία ενώ παρουσιάζοταν και ως γιατρός στο Βατικανό. Όταν, δε, του έδιναν τις εξετάσεις τους αυτός με θεατρικό τρόπο του ανακοίνωνε ότι θα τις στείλει σε άλλο κέντρο στην Ελβετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ- Γιατρός «μαϊμού»: Αρνήθηκε σουβλάκι σε ετοιμοθάνατο 14χρονο (vids)

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι ο ψευτογιατρός έπαιρνε γύρω στα 15.000 ευρώ για κάθε πελάτη του ενώ σημειώνεται ότι από χθες οπότε και ανακοινώθηκε η σύλληψή του έχουν ήδη προστεθεί στον κατάλογο των θυμάτων του δύο νέα ονόματα, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι τα θύματά του πιθανότατα ξεπερνούν τα 45 που ανακοινώθηκαν ως αριθμός.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, ακόμα, ότι από τη στιγμή που ο 47χρονος ξεκινούσε την «θεραπεία» του η υγεία των θυμάτων του παρουσίαζε επιδείνωση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο 47χρονος το 2008 είχε εξεταστεί για υπόθεση τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητό του, τελικά όμως διαπιστώθηκε ότι η βόμβα είχε άλλο στόχο.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατρός «μαϊμού»: Τι ήταν αυτό που τον πρόδωσε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.