ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιλντιρίμ: «Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε πως η Ελλάδα είναι αυτή που κλιμακώνει την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες
Γιλντιρίμ: «Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα»

Με δηλώσεις του στη Τουρκία, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ανέφερε πως η ακτοφυλακή της χώρας του κατέβασε μία ελληνική σημαία που είχε υπήρχε στη βραχονησίδα Αντρόφωτος.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός γνωστοποίησε στα ΜΜΕ της χώρας του πριν από λίγο το περιστατικό και μάλιστα προειδοποίησε την Ελλάδα να μην δημιουργεί σκηνικά που κλιμακώνουν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών!

«Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στους βράχους του Αντρόφωτου, ανοιχτά του Ντιντίμ.

Η ακτοφυλακή μας έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση. Είμαστε έτοιμοι να απαντάμε σε κάθε ενέργεια», είχε χαρακτηριστικά ο Γιλντιρίμ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιλντιρίμ: «Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.