ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυμναστήρια: Θα ανοίξουν;

Τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά παρά το γεγονός πως σταδιακά ανοίγουν όλες οι δραστηριότητες. Για τι ανησυχούν κυβέρνηση και ειδικοί.
Γυμναστήρια: Θα ανοίξουν;

Τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά παρά το γεγονός πως σταδιακά ανοίγουν όλες οι δραστηριότητες. Για τι ανησυχούν κυβέρνηση και ειδικοί.

Αυτή τη στιγμή το άνοιγμα για τα πληττόμενα γυμναστήρια μοιάζει μακρινό.

Το επικρατέστερο σενάριο τούτη την ώρα είναι ότι το «ναι» για το άνοιγμά τους θα ειπωθεί τέλος του μήνα. Ωστόσο, ο τρόπος επαναλειτουργίας είναι αυτό που προβληματίζει περισσότερο κυβέρνηση και ειδικούς.

Η αρχική σκέψη που έκανε λόγο για υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως φαίνεται, δεν κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με το MEGA.

Πάντως, οι λοιμωξιολόγοι στη χθεσινή τους συνεδρίαση εισηγήθηκαν το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 31 Μαΐου, αφού εκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση, όπως είχε μεταδώσει ο ΣΚΑΪ, ωστόσο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στην ενημέρωση μετά, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα.

Από πλευράς του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος έχει εξηγήσει ότι «τα γυμναστήρια, κυρίως τα κλειστά, είναι χώρος υψηλής επικινδυνότητας.

Κυρίως αυτά που έχουν και αερόβια άσκηση, γιατί όταν τρέχουμε κάνουμε μεγάλο αερισμό, έχουμε μεγάλη εκπνευστική ροή και πάνε πιο μακριά τα σταγονίδια. Για αυτό υπάρχει σκέψη να ανοίξουν για τους εμβολιασμένους, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης σε κλειστούς χώρους είναι πολύ πιο μεγάλος».

Απελευθερώνονται οι μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, απελευθερώνονται την Παρασκευή, ανοίγοντας τον δρόμο -κυριολεκτικά- για όποιον επιθυμεί να ταξιδέψει εκτός των ορίων του νομού, όπου διαμένει.

Παράλληλα, το άνοιγμα προς τα νησιά θα συνοδευτεί από αυστηρότερους όρους, καθώς όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει από και προς τα νησιά, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει να έχει το πράσινο πιστοποιητικό ή αλλιώς Green Pass.

Σχετικά με το πράσινο πιστοποιητικό, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να διαθέτουν:

Είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση).
Είτε αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών.
Είτε rapid test 24 ωρών.
Είτε self test 24 ωρών.
Είτε βεβαίωση νόσησης δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες.
Ο έλεγχος των παραπάνω θα γίνεται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Πηγή: sputniknews.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γυμναστήρια: Θα ανοίξουν;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.