ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυναίκα χαστούκισε ιερέα για τις ταυτότητες: Πολύ «βολικό» για τα συστημικά ΜΜΕ – Πολύ ανάρμοστο για έναν πραγματικό χριστιανό

Μια άθλια ενέργεια μιας γυναίκας που δεν μπορεί να είναι χριστιανή, έγινε νερό στον μύλο των ΜΜΕ που προωθούν τις νέες ταυτότητες
Γυναίκα χαστούκισε ιερέα για τις ταυτότητες: Πολύ «βολικό» για τα συστημικά ΜΜΕ – Πολύ ανάρμοστο για έναν πραγματικό χριστιανό

Σε μια χρονική περίοδο που ολοένα και φουντώνουν οι αντιδράσεις και οι ανησυχίες για τις επερχόμενες ηλεκτρονικές ταυτότητες, μια πολύ… περίεργη είδηση ήρθε να ρίξει νερό στον μύλο της προπαγάνδας που επιστρατεύεται από συστημικά Μέσα, εναντίον των χριστιανών που εναντιώνονται στο ηλεκτρονικό φακέλωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Η είδηση αναδείχθηκε από το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, που άθελά του ή ηθελημένα ευνόησε την καλλιέργεια διχαστικών τάσεων στην Εκκλησία, δηλαδή αυτό ακριβώς που επιδιώκουν οι πολέμιοί της.

Απολύτως αναμενόμενα, η είδηση για μια «χριστιανή» που χαστούκισε έναν ιερέα επειδή δεν πήρε θέση στο ζήτημα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, ήταν βούτυρο στο ψωμί των συστημικών ΜΜΕ, που σε λίγη ώρα πλημμύρισαν το διαδίκτυο με αναδημοσιεύσεις του γεγονότος, κάνοντας το θέμα «σημαία», για να δημιουργήσουν την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι όσοι αντιδρούν για τις νέες ταυτότητες, είναι «φανατικοί», «σκοταδιστές» και «ασεβείς» προς το ίδιο το ιερατείο.

Ακόμα και ο τρόπος που «σερβιρίστηκε» το θέμα, μοιάζει έτσι δομημένος ώστε να δίνει τις κατάλληλες «πάσες» ακριβείας, στα επιχειρήματα που επιστρατεύουν τα μέσα ενημέρωσης που έχουν λάβει σήμα να ρίχνουν λάσπη στους χριστιανούς που εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους στο θέμα των ταυτοτήτων.

Η είδηση

Η είδηση έχει ως εξής: Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, μια 45χρονη που ανήκει στην ενορία 66χρονου κληρικού είχε έναν έντονο διαπληκτισμό το πρωί του Σαββάτου (26/8) έξω από την εκκλησία, με τον εφημέριο του ναού. Όπως φέρεται να ανέφερε ο ιερέας στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, η γυναίκα ζήτησε το λόγο από τον ιερέα, γιατί δεν πήρε θέση στο κήρυγμά του, για το ζήτημα των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.

Ο κληρικός φέρεται να της απάντησε ότι αυτό το ζήτημα δεν είναι πνευματικό, δεν αφορά την Εκκλησία και ίσως θα πρέπει να αναζητήσει απαντήσεις από πιο αρμόδιους. Τότε η γυναίκα εξοργίστηκε, άρχισε να φωνάζει και να εκτοξεύει βαρύτατους χαρακτηρισμούς στον ιερέα όπως «προδότη, πουλημένε, νεοταξίτη», λέγοντας πως είδε στο… διαδίκτυο γέροντα από το Άγιο Όρος να φωνάζει να μην πάρουν τις ταυτότητες.

Ο 66χρονος κληρικός της απάντησε να μην πιστεύει ό,τι βλέπει στο διαδίκτυο και τότε εκείνη ξέσπασε και έφτασε μέχρι και στο σημείο να τον χαστουκίσει μπροστά στον κόσμο.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι ένας πραγματικός χριστιανός δεν θα προχωρούσε ποτέ σε μια τόσο χυδαία, απρεπή και ασεβή πράξη. Η συγκεκριμένη γυναίκα, αν έκανε όσα της καταλογίζονται, πολύ απλά δεν είναι συνειδητό μέλος της Εκκλησίας, ούτε αντιπροσωπεύει στο παραμικρό τη λαϊκή τάξη της Εκκλησίας. Επομένως κάθε ύπουλη προσπάθεια να παραλληλιστεί αυτή η συμπεριφορά με τους χριστιανούς (ή μέρος αυτών), είναι εκ του πονηρού.

Ο σεβασμός στο ευλογημένο ράσο, είναι απαράβατη ιδιότητα του χριστιανού. Όποιο και αν είναι το πρόσωπο, όποιες διαφωνίες και αν έχεις, το ράσο το σέβεσαι και το τιμάς, διότι ο ιερέας είναι ο σύνδεσμος του λαϊκού με τα Ιερά Μυστήρια, δηλαδή η γέφυρα με την κοινωνία μας με τον ίδιο τον Χριστό. Εδώ πέρα δεν χωρούν τέτοιες άθλιες συμπεριφορές λοιπόν.

Η συγκεκριμένη γυναίκα αν ήθελε οπωσδήποτε να μιλήσει, θα έπρεπε να εκφράσει κόσμια και με σεβασμό τις όποιες παρατηρήσεις της, και να έμενε το θέμα εκεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία των χριστιανών που διαμαρτύρονται για τις ταυτότητες είναι συνειδητά μέλη της Εκκλησίας που με νηφαλιότητα εκφράζουν τις αγωνίες τους, έχουν απεριόριστο σεβασμό για το ιερό ράσο, και ουδεμία σχέση έχουν με τέτοιες ακρότητες. Ας ξεχωρίζουμε τα πράγματα λοιπόν, για να μην δίνουμε τροφή στους προπαγανδιστές.

Τα σημεία – κλειδιά της προπαγάνδας

Όσον αφορά την είδηση και τον τρόπο που μεταδόθηκε, τα σημεία-κλειδιά που εναρμονίζονται απόλυτα με την προπαγάνδα των συστημικών μέσων, είναι παραπάνω από εμφανή.

Πρώτον, δημιουργείται η εντύπωση ότι οι χριστιανοί που αρνούνται να παραλάβουν τις ταυτότητες είναι «φανατικοί» και δεν εναρμονίζονται με τις κατευθύνσεις της Εκκλησίας, ωστόσο είπαμε ήδη ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι ανυπόστατος.

Δεύτερον, περνάει το μήνυμα ότι οι ταυτότητες δεν είναι πνευματικό θέμα, όμως ούτε αυτός ο ισχυρισμός ισχύει, διότι πράγματι οι ταυτότητες είναι και θέμα θεολογικής συνειδήσεως που επαφίεται σε απαράβατες επιταγές Αγίων και Πατέρων της Εκκλησίας. Επιπρόσθετα, οι ταυτότητες είναι και θέμα πολιτικών ελευθεριών, και σαν ισότιμοι πολίτες του κράτους που είναι οι χριστιανοί, έχουν κάθε λόγο να υπερασπίζονται τις ελευθερίες τους. Και βεβαίως, αυτό το θέμα αφορά άμεσα και την Εκκλησία, και ήδη η ΔΙΣ έχει προαναγγείλει ότι πρόκειται να υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Τρίτον, δημιουργείται η εντύπωση ότι όσοι αντιδρούν στις ταυτότητες, δεν ακολουθούν τη φυσική τάξη της Εκκλησίας, άλλα «δασκαλεύονται» αποκλειστικά από… βίντεο στο διαδίκτυο και από αόριστους «γέροντες» του Αγίου Όρους. Έτσι δημιουργείται η πλαστή ιδέα ότι όλοι οι χριστιανοί που καταθέτουν τις αγωνίες τους, είναι περιφερόμενα… πρόβατα που παρασύρονται από «φανατικούς» κήρυκες του διαδικτύου, και παράλληλα στοχοποιείται (για άλλη μια φορά) το Άγιο Όρος, δείχνοντάς το ως «ορμητήριο« του «φανατισμού».

Το «έργο» είναι γνωστό και το έχουμε δει να παίζεται πολλές φορές. Υπάρχουν όλα τα κατάλληλα επιχειρήματα που ισοπεδώνουν αυτή τη διχαστική προπαγάνδα. Η ενότητα της Εκκλησίας δεν πρόκειται να διαταραχθεί ούτε από αυτήν την πολεμική που συγκεντρώνεται γύρω από το θέμα των ταυτοτήτων, όπως δεν διαταράχθηκε και σε όλες τις προηγούμενες εκστρατείες λάσπης. Καλό είναι όμως και όλοι όσοι υποτίθεται πως πονάμε για το καλό της Εκκλησίας, να μην υποδαυλίζουμε τη διχόνοια, με τέτοιες «περίεργες» ειδήσεις…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γυναίκα χαστούκισε ιερέα για τις ταυτότητες: Πολύ «βολικό» για τα συστημικά ΜΜΕ – Πολύ ανάρμοστο για έναν πραγματικό χριστιανό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.