ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιώργος Κιμούλης – Επίσημο: Εκτός Φεστιβάλ Επιδαύρου μετά τις καταγγελίες

O Γιώργος Κιμούλης βρίσκεται και επίσημα εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου όπως έγινε γνωστό. Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
Γιώργος Κιμούλης – Επίσημο: Εκτός Φεστιβάλ Επιδαύρου μετά τις καταγγελίες

O Γιώργος Κιμούλης βρίσκεται και επίσημα εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου όπως έγινε γνωστό.

Γιώργος Κιμούλης: Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας του με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη μετά τις επώνυμες καταγγελίες σε βάρος του για λεκτική και σωματική βία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είχε εντάξει στο φετινό του πρόγραμμα την παράσταση «Φιλοκτήτης», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη. Η παράσταση θα λάμβανε χώρα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

«Υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στην δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά», τονίζουν οι συντελεστές του Φεστιβάλ.

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση υπό την Κατερίνα Ευαγγελάτου βρίσκεται σε συνεννόηση με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της παράστασης, για την εξασφάλιση νέας συμφωνίας για το φετινό πρόγραμμα, με το ίδιο ή με άλλο έργο, με γνώμονα την διασφάλιση των υπόλοιπων μελών του θιάσου.

«Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιώργος Κιμούλης – Επίσημο: Εκτός Φεστιβάλ Επιδαύρου μετά τις καταγγελίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.