ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιορτή της μητέρας 2019: Πότε γιορτάζεται στην Ελλάδα

Η γιορτή της Μητέρας είναι εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας
Γιορτή της μητέρας 2019: Πότε γιορτάζεται στην Ελλάδα

Και φέτος τον Μάιο, γιορτάζεται η Γιορτή της Μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας, ως συνήθως, την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Φέτος, η γιορτή πέφτει στις 12 Μαΐου. Η ημέρα αυτή είναι μια τιμή στην μητέρα και την μητρότητα.

Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα. Ωστόσο, καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα, από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών.

Η Αμερικανίδα Ανν Μαρία Ριβς-Τζάρβις διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα «Mothers Friendships Day», όπου μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. Από τότε το κίνημα μεγάλωσε.

Η γιορτή της μητέρας γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1908 στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ και πλέον γιορτάζεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Η πλειοψηφία, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, την γιορτάζει φέτος στις 12 Μαΐου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιορτή της μητέρας 2019: Πότε γιορτάζεται στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.