ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γήπεδα: Με αυτά τα μέτρα θα ανοίξουν ξανά!

Με ποιο τρόπο θα δούμε ανοιχτά γήπεδα ξανά στη Stoiximan Super League και στο Κύπελλο Ελλάδας.
Γήπεδα: Με αυτά τα μέτρα θα ανοίξουν ξανά!

Δύο μήνες θα πρέπει να περάσουν για αν επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα της Stoiximan Super League αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα που όλοι ξέρουμε πλέον, για να πατάξει την οπαδική βία, που δε βρήκε πολύ κόσμο σύμφωνο και φυσικά έφερε αντιδράσεις.

Ωστόσο πλέον η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει το σχεδιασμό της, για να φτάσει στο σημείο όταν περάσουν οι δύο μήνες, όλα να είναι έτοιμα και να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Τα μέτρα που θα υπάρξουν είναι ξεκάθαρα, όπως αποκαλύπτει η Real News και ο Γιώργος Σιαδήμας, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει μέσα στο γήπεδο, χωρίς να τιμωρηθεί.

Έτσι για να ανοίξουν τα γήπεδα στις 12 Φεβρουαρίου, θα πρέπει αρχικά να έχουν τοποθετηθεί κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίες θα βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στα χέρια της αστυνομίας.

Μπορεί σε αρκετά γήπεδα να υπάρχουν και τώρα, ωστόσο δεν είναι τοποθετημένες σε μερικά τυφλά σημεία, κάτι που θα αλλάξει για να είναι η εικόνα πολύ καλύτερη.

Από κει και πέρα, θα έχουμε και ταυτοπροσωπία των φιλάθλων, μέσω του κινητού τους και μίας κάμερας υψηλής ευκρίνειας.

Μόνο έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν μέσα στο κάθε γήπεδο και παράλληλα θα γίνεται και η ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Η ταυτοποίηση των φιλάθλων θα ακολουθεί την τακτική που εφαρμόζεται από την ΙΕΡΑ μέσω των UEFA Tickets, με τη διαφορά πως τη ενδιαφερόμενοι δεν θα τα λαμβάνουν με στο mail τους, αλλά απευθείας στο κινητό τους με κρυπτογραφημένο μήνυμα.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το νέο τρόπος έκδοσης εισιτηρίων έχει… κλειδώσει και θα έχει δύο βήματα.

1) ουσιαστικά θα γίνεται την ώρα που ο φίλαθλος θα αγοράζει το εισιτήριό του, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στο Εθνικό Μητρώο Τηλεπικοινωνιών, ανάλογα με τον αριθμό του κινητού του, θα γίνεται διασταύρωση των στοιχείων κι έτσι το εισιτήριο θα πηγαίνει απευθείας στην τηλεφωνική συσκευή. Η αποστολή θα γίνεται με κρυπτογραφημένο τρόπο και το εισιτήριο δεν θα μπορεί να αντιγραφεί ή να σταλεί σε άλλο κινητό.

2) Την ώρα που θα πηγαίνει ο φίλαθλος στο τουρνικέ του γηπέδου, θα σαρώνει το κινητό του πάνω στην οθόνη και έτσι θα ανοίγει η είσοδος. ΜΕ αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται αστυνομικός να εξετάζει τα στοιχεία.

Γήπεδα: Τι γίνεται για όσους δεν έχουν κινητό ή είναι ταξιδιώτες;

Ωστόσο υπάρχει μέριμνα και για όσους έχουν smartphones ή είναι τουρίστες ή έχουν ταξιδέψει με την ομάδα τους για να δουν έναν ευρωπαϊκό αγώνα.

Αυτοί, εξετάζεται να μπαίνουν σε συγκεκριμένη θύρα και εκεί η διασταύρωση μπορεί να γίνεται από τους αστυνομικούς και τους υπαλλήλους του γηπέδου, αν δηλαδή το εισιτήριο ανήκει στον πραγματικό κάτοχό του.

Όποιος από κει και πέρα δε συμμορφωθεί όταν ανοίξουν τα γήπεδα, θα έρθει αντιμέτωπος με πολύ σκληρές τιμωρίες.

Συγκεκριμένα, μία ομάδα θα μπορεί να τιμωρείται απευθείας ακόμα και με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών αν πέσουν φωτοβολίες ή κροτίδες και γενικά οποιοδήποτε εύφλεκτο υλικό που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

Η ποινή μάλιστα σε αυτή την περίπτωση μάλιστα θα διπλασιάζεται αν υπάρξει υποτροπή, ενώ θα επιβάλλεται και πρόστιμο. Επίσης εξετάζεται να μπει και ρήτρα παραβατικότητας για όσες ΠΑΕ δεν συμμορφώνονται, ενώ αναμένεται να χάνουν και τους πόρους από το στοίχημα.

ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γήπεδα: Με αυτά τα μέτρα θα ανοίξουν ξανά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.