ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Συγγνώμη, λάθος» για ένα απατηλό αφήγημα – Ομολόγησε πως δεν υπάρχει «τείχος ανοσίας»!

Τόσους μήνες ο ελληνικός λαός βομβαρδίστηκε με υποσχέσεις και απειλές για επίτευξη ανοσίας, μέχρι που ήρθε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για να μας πει... «συγγνώμη, λάθος».
Γκίκας Μαγιορκίνης: «Συγγνώμη, λάθος» για ένα απατηλό αφήγημα – Ομολόγησε πως δεν υπάρχει «τείχος ανοσίας»!

Γκίκας Μαγιορκίνης: Από τότε που έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια, πόσα και πόσα δεν ακούστηκαν από «ειδικούς», κυβερνητικούς και δημοσιογράφους για τον περίφημο «στόχο» του τείχους ανοσίας. Ήταν μια μόνιμη υγειονομική «καραμέλα» που συχνά – πυκνά τη χρησιμοποιούσε ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένα κινούμενο «καρότο» που κάθε μέρα ερχόταν πιο κοντά και κάθε μέρα ξεμάκραινε. Επάνω σε αυτό το παραφουσκωμένο αφήγημα στηρίχθηκαν άγρια υγειονομικά μέτρα, διχασμοί, εκβιασμοί, έμμεσες και άμεσες υποχρεωτικότητες.

Ο Νίκος Σύψας, η Ματίνα Παγώνη, ο Νίκος Καπραβέλος, ο Νίκος Τζανάκης και άλλοι γνωστοί  τηλε – ειδικοί μιλούσαν εδώ και 1μισο χρόνο για το περιβόητο «τείχος ανοσίας», όπου πάνω του βασίστηκαν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Για να έρθει τώρα ο Γκίγκας Μαγιορκίνης (ο οποίος μιλούσε επίσης για επίτευξη τείχους ανοσίας) και να μας πει πως έγινε… λάθος!

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ανοσία «δεν υφίσταται και δεν θα επιτευχθεί»

Ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, γκρέμισε μια για πάντα το αφήγημα του τείχους ανοσίας, αφού «ανακάλυψε» πως δεν είναι εφικτό και πως επρόκειτο για μια ελπίδα που διαψεύστηκε.

«Η αποστειρωτική ανοσία στον κορονοϊό δεν είναι κάτι εφικτό, ούτε διαρκείας», είπε ο καθηγητής μιλώντας σε εκπομπή του OPEN. «Το σενάριο της ανοσίας της αγέλης δεν υφίσταται και δεν θα επιτευχθεί», τόνισε και συνέχισε: «Είχαμε μια ελπίδα αρχικά» άλλα αυτό δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τα χαρακτηριστικά της νόσου, άλλα και λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας, ειδικά με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον.

Για να γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρος, δηλώνοντας πως όχι απλώς δεν μπορεί να υπάρξει τείχος ανοσίας, άλλα η πιθανότητα επανανόσησης δεν εξαρτάται καν από το αν έχει εμβολιαστεί κάποιος:

«Μετά από δυο – τρεις μήνες, είτε έχεις εμβολιαστεί, είτε έχεις νοσήσει, η πιθανότητα να κολλήσεις, άλλα ελαφριά, ανεβαίνει πάνω από το 50%, αν και εφόσον έλθεις σε επαφή με τον ιό», υποστήριξε ο κ. Μαγιορκίνης.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, δήλωσε πως ακόμα και οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις έχουν μικρότερη πιθανότητα για νοσηλεία και επομένως τα εμβόλια συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά ως προς τον κίνδυνο για νοσηλεία ή θάνατο, ακόμα και απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον.

Ας μη ξεχνάμε πως όσοι επιστήμονες διαφώνησαν από την αρχή με το κυρίαρχο αφήγημα και διατύπωσαν πως δεν υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό, λοιδορήθηκαν από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και ούτε λίγο – ούτε πολύ αντιμετωπίστηκαν σαν… τσαρλατάνοι. Και τώρα οι ίδιοι οι ειδικοί που πλαισίωναν την προπαγάνδα της κυβέρνησης, παραδέχονται πως το τείχος ανοσίας είναι ένα άπιαστο όνειρο.

Άλλοι πάλι έφτασαν στο σημείο να… επανακαθορίσουν την επιστήμη της ιατρικής και να ισχυρίζονται πως τα αντισώματα των σκευασμάτων των φαρμακευτικών είναι… ανώτερα από τη φυσική απάντηση του οργανισμού! Και τώρα ο κ. Μαγιορκίνης μας λέει πως είτε έχεις εμβολιαστεί, είτε έχεις νοσήσει οι πιθανότητες επανανόσησης είναι ίδιες!

Που είναι τώρα όλοι εκείνοι οι ειδικοί που μιλούσαν για επίτευξη ανοσίας και ζητούσαν 60% εμβολιασμού του πληθυσμού, μετά 70%, μετά 80% με την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα κ.ο.κ;

Θα βγουν να παραδεχθούν πως ενέπαιξαν τον ελληνικό λαό; Πως είναι δυνατόν να έκαναν απλά «λάθος»; Είναι σωστή επιστημονική στάση να ζητάς επίμονα από κανάλια υποχρεωτικότητες και αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού και να τρομοκρατείς τον κόσμο, ενώ δεν είσαι σίγουρος για το αν μπορεί να επιτευχθεί τείχος ανοσίας;

Σε αυτό το ανυπόστατο αφήγημα βασίστηκε και ο πρωθυπουργός που μιλούσε συνεχώς και για μήνες για «έξοδο από το τούνελ» και πως «διανύαμε το τελευταίο μίλι», για να έρθει σήμερα ο κ. Μαγιορκίνης και να παραδεχθεί πως ένας ολόκληρος λαός κυνηγούσε την… σκιά του!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γκίκας Μαγιορκίνης: «Συγγνώμη, λάθος» για ένα απατηλό αφήγημα – Ομολόγησε πως δεν υπάρχει «τείχος ανοσίας»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.