ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: Παραμένουν «εξαφανισμένα» απο το Βρετανικό Μουσείο

Στον «πάγο» μέχρι και σήμερα τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο. Άγνωστο το πότε θα είναι διαθέσιμα στο κοινό.
Γλυπτά του Παρθενώνα: Παραμένουν «εξαφανισμένα» απο το Βρετανικό Μουσείο

Κλειστές είναι οι πόρτες για τα γλυπτά του Παρθενώνα για όσους επισκέπτες του Βρετανικού Μουσείου θέλουν να τα θαυμάσουν.

Συνολικά έξι αίθουσες με ελληνικά εκθέματα εδώ και δέκα μήνες δεν είναι διαθέσιμες στον κόσμο με αποτέλεσμα οι φόβοι για φθορές στο μουσείο και κατ’ επέκταση στα γλυπτά να γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες.

Το προηγούμενο διάστημα έσταζε νερό λίγο δίπλα στα ελληνικά Μάρμαρα λόγω προβλημάτων στη γυάλινη οροφή του μουσείου.

Τα «Νέα» έκαναν αυτοψία στο Βρετανικό Μουσείο, που εδρεύει στο Λονδίνο και επιβεβαίωσε πως η αίθουσα Ντουβίν Γκάλερι, όπου στεγάζονται οι αρχαιοελληνικοί θησαυροί που φιλοτέχνησε ο Φειδίας έχει… λουκέτο!

Το καλοκαίρι οι αρμόδιοι είχαν διαβεβαιώσει πως οι αίθουσες αυτές θα ανοίξουν σύντομα ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ.

Οι απόψεις των υπευθύνων στο μουσείο φαίνεται να διίστανται καθώς μία υπάλληλος τόνισε πως εργάζονται για να αντιμετωπίσουν τη διαρροή και πως προσδοκούν οι αίθουσες να επαναλειτουργήσουν πριν από το τέλος του 2021. Ένας άλλος υπάλληλος είπε πως γίνονται εργασίες ανακαίνισης. Διέψευσε ότι υπάρχει θέμα διαρροής και ανέφερε πως η αίθουσα θα ανοίξει σύντομα.

Να θυμίσουμε πως το μουσείο έκλεισε λόγω του lockdown στη Βρετανία στις 16 Δεκεμβρίου του 2020 και άνοιξε στις 17 Μαΐου 2021. Οι «ελληνικές» αίθουσες, ωστόσο παραμένουν μέχρι και σήμερα κλειστές και οι αρμόδιοι μεταθέτουν διαρκώς την ημερομηνία επαναλειτουργίας τους.

https://youtu.be/aQVRkcKwl00

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γλυπτά του Παρθενώνα: Παραμένουν «εξαφανισμένα» απο το Βρετανικό Μουσείο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.