ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γνωστός σεφ μιλά για την σκληρή πραγματικότητα πίσω από τις λαμπερές selfie και τα stories

O γνωστός σεφ, Παύλος Ψωμόπουλος μιλά για τις δυσκολίες του επαγγέλματός του και ειδικότερα την θερινή περίοδο.
Γνωστός σεφ μιλά για την σκληρή πραγματικότητα πίσω από τις λαμπερές selfie και τα stories

O γνωστός σεφ, Παύλος Ψωμόπουλος, με μία ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, κάνει κατάθεση ψυχής αναφορικά με τις δυσκολίες του επαγγέλματος του, ειδικά κατά την θερινή περίοδο.

Μία εποχή που οι selfie και τα story από τα ελληνικά νησιά, αλλά και τα κότερα, κατακλίζουν το διαδίκτυο, έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε τι λέει ο για πολλά χρόνια επαγγελματίας του χώρου, σεφ Παύλος Ψωμόπουλος.

Αναλυτικά η ανάρτησή του σεφ στα social media: 

«Επιστολή προς συναδέλφους και συνοδοιπόρους…

Και κάπως έτσι θα σου γράψω τι είναι η σεζόν για έναν μάγειρα – καλλιτέχνη , όπως πολλές φορές αναφέρω…

Σεζόν είναι να αφήνεις πίσω σου κάθε δικό σου …κάθε καθημερινή σου συνήθεια , γονείς , σπίτι , φίλους , εικόνες , αντικείμενα σου , κάθετι που έχεις μάθει να διαχειρίζεσαι και να είσαι σε γνωστά μονοπάτια .
Ξεκινάει η σεζόν με χειμωνιάτικα ρούχα και μπουφάν , με άδεια νησιά και ηρεμία …όσο οι μέρες περνούν και αφαιρεις ρούχα από επάνω σου , τόσο γεμίζεις ευθύνες και άλλο τόσο γεμίζει κόσμο το μέρος που ζεις ….τόσο κόσμο που μια βόλτα ανάμεσα στα στενά της πανέμορφης περιοχής που περπατούσες , είναι απλά ταλαιπωρία ….

Μετά έρχεται η βαρετή καθημερινή ενασχόληση με τα ίδια …
Μαγειρική , παραγγελίες , τα ίδια πρόσωπα κάθε μέρα ….κανένα ρεπό , καμία στιγμή να χαλαρώσει ο νους σου και το σώμα σου .

Φτάνεις στο πικ κατά τα μέσα Αυγούστου και σκέφτεσαι πως έχεις ακόμα καιρό για να ξεφύγεις από όλο αυτό …να ξαναδείς ότι σου έχει λείψει . Τα πιο απλά …τα πιο καθημερινά …ακόμα και να κάνεις μια βόλτα στην πιο πολυσύχναστη οδό της πόλης …ακόμα και το να μπεις σε ένα ασανσέρ….. χαχαχαχαχα

Περίεργο ε ?

Κι όμως το μυαλό αρχίζει να επιθυμεί πράγματα που όταν είσαι στο σπίτι σου τα σνομπαρεις …
Όχι δεν είμαι παιδί της πόλης …δεν θέλω να μπλεκω στην κίνηση ….να ξέρω πως για να δω θάλασσα πρέπει να κάνω μια απόσταση 20 χιλιόμετρων….

Όχι ….δεν είμαι αυτός που θέλω να ζω σε 4 τοίχους …σε ένα διαμέρισμα και να ψάχνω μια αυλή να χαλαρώσω …

Όμως όπως σου ανέφερα είναι μυαλό …συνήθειες και πράξεις της ομαλής καθημερινότητας…
Εκεί αρχίζει το παιχνίδι διαχείρισης της σκέψης , ώστε να αντέξεις λίγο ακόμη ….και λίγο ακόμη …
Ύστερα , πάλι βάζεις τις ζακέτες σου ….τις φόρμες να μην κρυώνεις …τα μπουφάν σου το βράδυ επιστρέφοντας στο δωμάτιο ….

Δεύτερη φορά που αλλάζει η εποχή …..τρεις εποχές ….κι όμως είσαι και τώρα στο νησί …στο μέρος που 6 μήνες ήδη δεν κάνεις τίποτα περισσότερο από τα απολύτως συνηθισμένα …

Κουζίνα …. παραγγελίες…τα ίδια πρόσωπα …χωρίς ρεπό ακόμη και τότε …

Καθώς λοιπόν η σεζόν φτάνει στο τέλος της , καθώς η ατμόσφαιρα πλέον μυρίζει βροχή και χειμωνιαζει, είσαι πάλι εδώ ….σε μια κουζίνα να παλεύεις με χρόνους να αποδώσεις γεύση, οπτικό αποτέλεσμα και να είσαι πάντα σωστός προς τον πελάτη, τους συναδέλφους σου …όσο κι αν θες να φύγεις …όσο κι αν μετράς αντίστροφα ….όσο κι αν σκέφτεσαι το χαζό ασανσέρ που θα σε ανεβάσει στον τρίτο να ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου …

Και μετά από όλα αυτά ???

Μάζεψε κουζίνα ….τύλιξε τα πάντα για τον χειμώνα …αποθήκευσε σκεύη, εργαλεία , πιάτα , ποτήρια ……τα πάντα σαν να τα αγοράσετε σήμερα ….σαν να δίνεις εξετάσεις καθαριότητας …γιατί αν δεν το κάνεις σωστά ο χειμώνας θα τα καταστρέψει …
Τελείωσες και αυτό ??? Μπράβο …τώρα μάζεψε το δωμάτιο που σε φιλοξενησε ….τα ρούχα σου , τα αντικείμενα σου ….φορτωσε το αυτοκίνητο …ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής…..

Έφτασες στην πόλη ???? Μπράβο …

Τώρα πήγαινε σπίτι …ξεφόρτωσε τα πάντα ….φτιάξε πάλι το σπίτι σου για να ζήσεις ….επιτέλους να κάτσεις σε καναπέ…..και όχι σε μια ξύλινη καρέκλα ….

Το έκανες και αυτό ????
Μπράβο ….
Το μυαλό όμως ???

Μετά από τρεις εποχές ??? Μετά από τόση πίεση ??? Μετά από την καθημερινότητα που είχε συνηθίσει να λειτουργεί ???

Θα επανέλθει ….θα πάρει τον χρόνο του να καταλάβεις πως δεν χρειάζεται μετά από 7 μήνες να πας στην κουζίνα …να κάνεις ακριβώς τα ίδια κάθε μέρα …..

Και με το καλό , όταν όλες αυτές οι σκέψεις κοπάσουν στο μυαλό σου…..ξεκινάει η επόμενη σεζόν ….
Δεν είναι παιχνίδι επιβίωσης και επιτυχίας συνάδελφοι ….είναι παιχνίδι μυαλού και θέλει ηρεμία ….», αναφέρει ο σεφ.

Διαβάστε ακόμη: 

Σαλαμίνα: Σκότωσε γάτα με σκουπόξυλο

Φωτιές: Οι περιοχές υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά το Σάββατο (21/8)

Λίβερπουλ – Μπέρνλι 2-0: «Καθάρισε» με ασίστ Τσιμίκα

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γνωστός σεφ μιλά για την σκληρή πραγματικότητα πίσω από τις λαμπερές selfie και τα stories», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.