ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γώγος: Δεν αποκλείεται να είχαμε 4.000 κρούσματα αν δεν είχαμε πάρει μέτρα

Ξεκάθαρος ο Χαράλαμπος Γώγος που ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό αν δεν είχαν έρθει τα μέτρα, να είχαμε 4000 κρούσματα καθημερινά.
Γώγος: Δεν αποκλείεται να είχαμε 4.000 κρούσματα αν δεν είχαμε πάρει μέτρα

Ξεκάθαρος ο Χαράλαμπος Γώγος που ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό αν δεν είχαν έρθει τα μέτρα, να είχαμε 4000 κρούσματα καθημερινά.

Προς νέα παράταση του lockdown φαίνεται ότι βαδίζουμε με την αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα και ο Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο ίδιος τόνισε πως τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν απαραίτητα, ενώ ξεκαθάρισε ότι αν δεν είχαν παρθεί δεν αποκλείεται να είχαμε και 4000 κρούσματα.

«Όλο το βάρος αυτή τη στιγμή είναι στο υπουργείο Υγείας, στους υγειονομικούς και στους πολίτες που πρέπει να καταλάβουν τι γίνεται. Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα μέτρα, μπορεί να είχαμε χειρότερα πράγματα. Η πανδημία είναι μια δύσκολη κατάσταση για τον έλεγχό της. Αν δεν είχαμε αυτά τα μέτρα, ενδεχομένως να είχαμε περισσότερα κρούσματα.

Η διασπορά είναι πολύ μεγάλη, ο ιός είναι απειλητικός και τα νέα στελέχη έχουν επικρατήσει. Ευνοεί και ο καιρός τον ιό. Έχει κουραστεί και ο κόσμος, είμαστε και πίσω με τον εμβολιασμό χωρίς να φταίμε. Πιστεύω σιγά σιγά θα βελτιωθεί η κατάσταση», είπε ο αρχικά σε δηλώσεις του στο Mega.

Και συνέχισε: «Έχουν ζορίσει τα πράγματα, έχουμε μείνει πίσω σε όλα. Καλό είναι τα υπουργεία να ετοιμάζονται για μια καινούργια φάση ανοίγματος που θα έχει να κάνει και με περισσότερα τεστ. Στις επιχειρήσεις, στα σχολεία κλπ. Πρέπει να αρχίσει η καμπύλη να πέφτει προς το κάτω, για να κάνουμε τέτοιες σκέψεις.

Για δύο εβδομάδες από τώρα, είναι όσο χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε το κύμα αυτό. Υπάρχει αβεβαιότητα με τον ιό. Δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο της Αττικής. Γενικά υπάρχει διασπορά σε όλη τη χώρα. Χρειάζεται προσοχή αυτή τη στιγμή για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

«Καμπανάκι» για την Καθαρά Δευτέρα.

Ο Χαράλαμπος Γώγος μίλησε και για την Καθαρά Δευτέρα, κρούοντας το «καμπανάκι» του κινδύνου στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη προσοχή, ενώ είπε: «Τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά ήδη. Το θέμα είναι να τα τηρούμε. Δεν μπορεί να κλείσει η καθημερινή ζωή τελείως. Αλλά πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Το εμβόλιο θα λύσει τα προβλήματα.

Όλοι θα πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτό και να αποδεχτούμε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων 40-50-60 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι ευάλωτοι. Αυτοί θα μπουν τώρα στη σειρά των εμβολιασμών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς έγινε η επιχείρηση εκκένωσης του ΑΠΘ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γώγος: Δεν αποκλείεται να είχαμε 4.000 κρούσματα αν δεν είχαμε πάρει μέτρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.