ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γώγος: «Έρχεται τρίτο κύμα – Πιθανή νέα παράταση του lockdown»

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ.Γώγος: «Αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει ή έχουμε αύξηση κρουσμάτων, εξετάζεται ακόμα και το σενάριο του απαγορευτικού, του lockdown του Μαρτίου, το οποίο πρέπει να τηρηθεί».
Γώγος: «Έρχεται τρίτο κύμα – Πιθανή νέα παράταση του lockdown»

Ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμονών Χαράλαμπος Γώγος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιβολή αυστηρότερου lockdown, τύπου Μαρτίου το επόμενο διάστημα.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ.Γώγος: «Αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει ή έχουμε αύξηση κρουσμάτων, εξετάζεται ακόμα και το σενάριο του απαγορευτικού, του lockdown του Μαρτίου, το οποίο πρέπει να τηρηθεί».

Όπως είπε, το πόσο σφοδρό θα είναι το τρίτο κύμα κορονοϊού «θα εξαρτηθεί από τις συμπεριφορές, τα μέτρα που θα ληφθούν, την παγκόσμια κατάσταση και τη συμπεριφορά του ιού».

Παράλληλα τόνισε ότι «εάν η κατάσταση μείνει ως έχει και έχουμε αύξηση κρουσμάτων, μια παράταση του lockdown είναι προφανής».

Κατά τον ίδιο «αν λήξει το lockdown υπάρχει ο κίνδυνος να συμβεί τα ίδια όπως και μετά το καλοκαίρι. Η βασική λύση είναι να τηρούνται τα μέτρα γιατί το lockdown δεν εξαφανίζει τον ιό».

Όσον αφορά τα σχολεία είπε ότι «ελπίζουμε να μην χρειαστεί να τα κλείσουμε ξανά. Τα δημοτικά δεν επηρεάζουν τη διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Για το λιανεμπόριο σχολίασε ότι «ήταν έξυπνη λύση αλλά είδατε ότι και αυτό οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων».

«Ας τηρήσουμε τα μέτρα σε αυτό που ισχύει σήμερα, ας υπάρχει αυστηρότερη επιτήρηση για να αποφύγουμε ένα σκληρότερο lockdown» κατέληξε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Έρχεται το click in shop – Τι είναι

Η νέα μέθοδος click in shop έρχεται και διαφοροποιεί τα δεδομένα σε σχέση με το click away< που ίσχυε κατά την εορταστική περίοδο. Ειδικότερα, όταν εφαρμοστεί το νέο μέτρο θα κλείνουμε ραντεβού, θα μπαίνουμε μέσα στο κατάστημα, δε θα είμαστε έξω στο πεζοδρόμιο, θα δοκιμάζουμε το προϊόν που θέλουμε, θα το πληρώνουμε και θα φεύγουμε. Στα μικρά συνοικιακά καταστήματα, επιτρέπεται μόνο ένα άτομο μέσα το οποίο θα έχει κλεισμένο το ραντεβού του. Σχέδιο το οποίο θα γίνει κάτω από αυστηρούς περιορισμούς, καθώς θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τ.μ. «Οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων εφαρμόζουν με ευλάβεια τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας γιατί προπαντός οι ίδιοι και οι οικογένειές τους δεν θέλουν να νοσήσουν», τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης, προσθέτοντας ότι «χειμωνιάτικα εμπορεύματα μεγάλης αξίας κινδυνεύουν να μείνουν απούλητα. Δεν νοούνται εκπτώσεις με κλειστά τα καταστήματα».

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι να λειτουργήσει το λιανεμπόριο, επίσης τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, αρχικά με το click away ενώ μια ρηξικέλευθη πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι του διαλόγου είναι να κάνουν οι καταναλωτές εκείνες τις ημέρες τις αγορές τους ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού της ταυτότητάς τους, δηλαδή εάν είναι μονός ή ζυγός αριθμός.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γώγος: «Έρχεται τρίτο κύμα – Πιθανή νέα παράταση του lockdown»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.