ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γώγος: «Υπάρχει πρόβλημα – Κλείνουμε τα χερσαία σύνορα αν χειροτερέψει η κατάσταση»

Ο καθηγητής παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί περαιτέρω απαγόρευση εισόδου σε χώρες με υψηλά νούμερα κρουσμάτων κορονοϊού. Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια καθώς αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορoνοϊού. Όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Γώγος, «τα επιδημιολογικά δεδομένα...
Γώγος: «Υπάρχει πρόβλημα – Κλείνουμε τα χερσαία σύνορα αν χειροτερέψει η κατάσταση»

Ο καθηγητής παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί περαιτέρω απαγόρευση εισόδου σε χώρες με υψηλά νούμερα κρουσμάτων κορονοϊού.

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια καθώς αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορoνοϊού.

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Γώγος, «τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ κακά στα Βαλκάνια». Μάλιστα τόνισε πως αν αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη, θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων.

«Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα», υπογράμμισε ο καθηγητής, σημειώνοντας πως «οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κορονοϊός: Συναγερμός στην Ελλάδα για τα κρούσματα στα Βαλκάνια

Παρόλα αυτά, δεν πιστεύει ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε τελείως τα χερσαία σύνορα. Ωστόσο ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα και με τους τουρίστες που εντοπίζονται θετικοί και μπαίνουν σε καραντίνα καθώς κάποιοι από αυτούς ίσως χρειαστούν νοσηλεία στη χώρα μας.

Ο κ. Γώγος είπε ότι ο ιός μεταδίδεται και από τον αέρα, όπως ανακοίνωσε και ο ΠΟΥ. «Παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας», σημείωσε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γώγος: «Υπάρχει πρόβλημα – Κλείνουμε τα χερσαία σύνορα αν χειροτερέψει η κατάσταση»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.