ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γονείς Κατσίφα: «Να βοηθήσει ο πρωθυπουργός γιατί διψάμε για δικαίωση. Δεν ήταν αυτοκτονία – Ήταν δολοφονία» (vid)

«Είμαστε στο έλεος του θεού» λένε οι χαροκαμένοι γονείς, ζητώντας βοήθεια από το Ελληνικό κράτος που ως τώρα αδιαφορεί για την υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Γονείς Κατσίφα: «Να βοηθήσει ο πρωθυπουργός γιατί διψάμε για δικαίωση. Δεν ήταν αυτοκτονία – Ήταν δολοφονία» (vid)

Τον πόνο και την αγανάκτηση τους εξέφρασαν οι γονείς του αδικοσκοτωμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο ethnos.gr, όπου ζήτησαν δικαιοσύνη και να αποκαλυφθεί επιτέλους ολόκληρη η αλήθεια για το χαμό του παιδιού τους.

Λίγες μέρες αφότου έγινε γνωστό πως το Δικαστήριο Αργυροκάστρου συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες Δρόπολης στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 2018, ο Γιάννης και η Βασιλική Κατσίφα ζητούν το αυτονόητο. Δικαίωση.

«Δικαιοσύνη ζητάμε. Να βγει το πόρισμα και να βοηθήσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδος γιατί είμαστε στο έλεος του Θεού», λένε με μια ψυχή οι τραγικοί γονείς.

Να σημειωθεί πως η Εισαγγελία Αργυροκάστρου είχε προτείνει να κλείσει η υπόθεση και να χαρακτηριστεί ως αυτοκτονία ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Ωστόσο αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα του δολοφονημένου 35χρονου, στην οικογένεια είχαν αποσταλεί έγγραφα από την Εισαγγελία, τα οποία ανέφεραν «δύο τρύπες στο πιγούνι», υποστηρίζοντας το σενάριο της αυτοκτονίας.

Το Ελληνικό κράτος αδιαφορεί για τον Κατσίφα

«Η δικαίωση είναι να βγει η αλήθεια γιατί τον δολοφόνησαν. Ισχυρίζονται ότι πρόβαλε αντίσταση και ότι έγινε ανταλλαγή πυρών. Να μας το αποδείξουν. Αν υπήρχε δικαιοσύνη ας συλλάμβαναν το παιδί μας. Γιατί να το εκτελέσουν επιτόπου;», αναρωτιούνται οι γονείς, ενώ η Βασιλική Κατσίφα προκαλεί να παρουσιαστεί το υλικό από τις κάμερες που είχαν στα καπέλα τους, οι Αλβανοί αστυνομικοί που άνοιξαν πυρ εναντίον του Κατσίφα.

Όσο για τη λασπολογία που επιστρατεύεται ενάντια στη μνήμη του δολοφονημένου ήρωα, οι γονείς του ήταν απόλυτοι: «Δεν ήταν τρομοκράτης ή εθνικιστής όπως τον περιγράφουν τα αλβανικά μέσα αλλά ενδιαφερόταν μόνο για την προάσπιση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας».

Αυτοί οι χαροκαμένοι γονείς ζητούν να λυτρωθούν με δικαίωση, άλλα η Ελληνική κυβέρνηση δεν πράττει τίποτα για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία ενός παλικαριού που αφιέρωσε τη ζωή του στο να κρατήσει ζωντανό το Ελληνικό στοιχείο της πολύπαθης Βόρειας Ηπείρου. Ο Γιάννης Κατσίφας είπε στη συνέντευξη πως εκείνη τη τραγική μέρα, ο γιος του είχε φέρει από την Αθήνα Ελληνικά σημαιάκια για να στολίσει το χωριό.

Και αυτό, η Αλβανική πλευρά, άλλα και οι εγχώριοι εθνομηδενιστικοί κύκλοι το βαφτίζουν ως… εξτρεμισμό και… ακροδεξιές πράξεις. Τόση είναι η αδικία και η διαστροφή των ημερών μας. Ένας ήρωας και μάρτυρας που πέθανε για τα ιδανικά της πατρίδας του, να αντιμετωπίζεται με παγερή αδιαφορία από το κράτος, μη και διαταραχθούν οι… διμερείς σχέσεις…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γονείς Κατσίφα: «Να βοηθήσει ο πρωθυπουργός γιατί διψάμε για δικαίωση. Δεν ήταν αυτοκτονία – Ήταν δολοφονία» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.