ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Goοgle Doodle: Αφιερωμένο στην Έλενα Κορνάρο Πισκόπια

Αφιερωμένο στην Έλενα Κορνάρο Πισκόπια είναι το σημερινό Goοgle Doodle της Google, αφού πρόκειται για την πρώτη γυναίκα κάτοχο διδακτορικού διπλώματος. Αφορμή για τη δημιουργία του Doodle είναι η συμπλήρωση 373 ετών από τη γέννηση της γνωστής φιλοσόφου. Η Έλενα Κορνάρο Πισκόπια ήταν γόνος μεγάλης βενετικής οικογένειας με οικόσημο, φέουδα και κύρος, ενώ είχε τέσσερα...
Goοgle Doodle: Αφιερωμένο στην Έλενα Κορνάρο Πισκόπια

Αφιερωμένο στην Έλενα Κορνάρο Πισκόπια είναι το σημερινό Goοgle Doodle της Google, αφού πρόκειται για την πρώτη γυναίκα κάτοχο διδακτορικού διπλώματος.

Αφορμή για τη δημιουργία του Doodle είναι η συμπλήρωση 373 ετών από τη γέννηση της γνωστής φιλοσόφου.

Η Έλενα Κορνάρο Πισκόπια ήταν γόνος μεγάλης βενετικής οικογένειας με οικόσημο, φέουδα και κύρος, ενώ είχε τέσσερα αδέλφια.

Γεννήθηκε στη Βενετία στις 5 Ιουνίου 1646 κι έμελλε να μείνει στην ιστορία ως το επτάγλωσσο θαύμα και ως η πρώτη γυναίκα που απέκτησε διδακτορικό.

Έχοντας μουσικό ταλέντο ήδη στα 17 της, μπορούσε να τραγουδήσει, να συνθέσει και να παίξει όργανα όπως βιολί, άρπα και πιάνο.

Έδειξε τρομερή ικανότητα λογικής και συλλογιστικής κι ήταν σπουδάστρια των επιστημών με ίδιες υψηλές επιδόσεις, όπως και στην εκμάθηση γλωσσών. Σπούδασε μαθηματικά κι αστρονομία, καθώς και φιλοσοφία και θεολογία, με τα δύο τελευταία να αναδεικνύονται σε μεγάλες της αγάπες.

Στα 19 της ήδη, ήταν η πιο γραμματιζούμενη και καλλιεργημένη γυναίκα στη Βενετία. Ο πατέρας της, βλέποντας πως της αρέσουν τα γράμματα, την ενθάρρυνε ζωηρά κι όταν έγινε 25 ετών (1672) την έστειλε στο διακεκριμένο πανεπιστήμιο της εποχής, στην Πάντοβα, για να συνεχίσει τις σπουδές της.

Στην προσπάθειά της να πάρει το διδακτορικό της, συνάντησε δυσκολίες κι ισχυρή αντίσταση, καθώς αξιωματούχοι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αρνήθηκαν να δώσουν διδακτορικό σε μια γυναίκα. Η Έλενα κατέθεσε ξανά την εργασία της με την επιμονή του πατέρα της κι αυτή τη φορά η Εκκλησία της έδωσε το διδακτορικό για τη φιλοσοφία.

Η Έλενα πέθανε σε ηλικία 38 ετών, στις 26 Ιουλίου 1684. Ο θάνατός της πιστεύεται πως προήλθε από φυματίωση κι έφερε στην Πάντοβα και τη Βενετία μεγάλο πένθος.

Με το Goοgle Doodle, η Google την τιμά και μας θυμίζει τη ζωή της.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Goοgle Doodle: Αφιερωμένο στην Έλενα Κορνάρο Πισκόπια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.