ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Google Doodle: Αφιερωμένο στον Παγκόσμιο Ιστό (World Wide Web)

Το σημερινό Google Doodle είναι αφιερωμένο στον Παγκόσμιο Ιστό (World Wide Web) ο οποίος κλείνει σήμερα τα 30 χρόνια του. Όπως αναφέρεται στο Wikipedia o παγκόσμιος ιστός είναι ένα ανοιχτό σύστημα διασυνδεδεμένων πληροφοριών και πολυμεσικού περιεχομένου, που επιτρέπει στους χρήστες του Διαδικτύου να αναζητήσουν πληροφορίες μεταβαίνοντας από ένα έγγραφο στο άλλο.. Η τεχνολογία του ιστού δημιουργήθηκε το...
Google Doodle: Αφιερωμένο στον Παγκόσμιο Ιστό (World Wide Web)

Το σημερινό Google Doodle είναι αφιερωμένο στον Παγκόσμιο Ιστό (World Wide Web) ο οποίος κλείνει σήμερα τα 30 χρόνια του.

Όπως αναφέρεται στο Wikipedia o παγκόσμιος ιστός είναι ένα ανοιχτό σύστημα διασυνδεδεμένων πληροφοριών και πολυμεσικού περιεχομένου, που επιτρέπει στους χρήστες του Διαδικτύου να αναζητήσουν πληροφορίες μεταβαίνοντας από ένα έγγραφο στο άλλο..

Η τεχνολογία του ιστού δημιουργήθηκε το 1989 από τον Βρετανό Τιμ Μπέρνερς Λη, που εκείνη την εποχή εργαζόταν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στην Γενεύη της Ελβετίας.

Το γνωστό σε όλους μας – και απαραίτητο πλέον- www γίνεται σήμερα 30 ετών και η Google του αφιέρωσε το σημερινό Doodle προκειμένου να τον τιμήσει.

Να σημειωθεί μάλιστα πως αυτό που οδήγησε τον Lee στην εφεύρεση του Παγκόσμιου ιστού ήταν το όραμά του για ένα κόσμο όπου ο καθένας θα μπορούσε να ανταλλάσσει πληροφορίες και ιδέες άμεσα προσβάσιμες από τους υπολοίπους.

Δείτε το Google Doogle:

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Google Doodle: Αφιερωμένο στον Παγκόσμιο Ιστό (World Wide Web)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.