ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Gov.gr Wallet: Χιλιάδες τα downloads – Συνεχίζουν οι πολίτες να κατεβάζουν την ταυτότητα τους!

Το Gov.gr Wallet ήρθε για να μείνει, με χιλιάδες πολίτες να συνεχίζουν το κατέβασμα της εφαρμογής για την ταυτότητα και το δίπλωμα τους.
Gov.gr Wallet: Χιλιάδες τα downloads – Συνεχίζουν οι πολίτες να κατεβάζουν την ταυτότητα τους!

Εδώ και ένα μήνα βρίσκεται σε λειτουργία η εφαρμογή Gov.gr Wallet, όπου οι πολίτες μπορούν να έχουν ένα ψηφιακό αντίγραφο της ταυτότητας και του διπλώματος τους.

Μέχρι τώρα, φαίνεται ότι η εφαρμογή τα πάει εξαιρετικά αφού 710.041 πολίτες «κατέβασαν» την ταυτότητά τους στο κινητό τους και 563.072 το δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μόνο σε μία συσκευή μπορούν με την εφαρμογή να αποθηκευτούν τα έγγραφα και δε θα είναι διαθέσιμα άλλες.

Ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις, αφού για παράδειγμα στα ταξίδια του εξωτερικού δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και χρειάζονται τα κανονικά έγγραφα.

Για να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Gov.gr Wallet θα χρειαστεί:

  • είτε τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου,
  • είτε τους προσωπικούς του κωδικούς web banking.

Ο αριθμός κινητού τηλεφώνου πιστοποιείται αποκλειστικά με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

  • καταχώριση στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ),
  • σύνδεση μια φορά με τους κωδικούς web banking

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.

?>