ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για τις καταιγίδες

Ενημερωθείτε για την επιδείνωση του καιρού
H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για τις καταιγίδες

Προειδοποιήσεις για τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες μέρες στη χώρα εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα όπως γνωστοποιήθηκε από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά ενδέχεται να εκδηλωθούν καταιγίδες στα ανατολικά αλλά και στα βόρεια ηπειρωτικά οι οποίες αναμένεται να είναι ισχυρές ενώ στην Αττική, περιμένουμε μετά το μεσημέρι του Σαββάτου παροδικές βροχές και καταιγίδες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προλάβει τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και δήμους και περιφέρειες της χώρας προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επίσης συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα συμβουλεύουν σε περιοχές που οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες τα εξής:

  1. Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  2. Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  3. Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  4. Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  5. Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μίας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  6. Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  7. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως της Τροχαίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για τις καταιγίδες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.