ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Κontra News φέρνει στο φως τις ραγδαίες εξελίξεις για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Σημαντικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια από την Kontranews.
H Κontra News φέρνει στο φως τις ραγδαίες εξελίξεις για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Kontra News. Το εξώφυλλο της εφημερίδας που κυκλοφόρησε την Τετάρτη (17) αναφέρει πως κατηγορείται πρόσωπο υπεράνω υποψίας που υπηρετούσε σε νευραλγική θέση. «Ποιοι γνώριζαν για το συμβόλαιο της εκτέλεσης» προσθέτει.

Το πρωτοσέλιδο της Kontra κάνει ξανά επίκαιρο ένα αρκετά σοβαρό θέμα, αυτό των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια. Προϊδεάζει μάλιστα για ακόμα πιο αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Πέμπτης.

Στο kontranews.gr δημοσιεύθηκε η είδηση της αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου, για κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος διοικητή κρατικής νευραλγικής υπηρεσίας. Συγκεκριμένα στο εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρονται:

Το ρεπορτάζ

«Κατηγορείται πρόσωπο υπεράνω υποψίας που υπηρετούσε σε νευραλγική κρατική υπηρεσία – Ποιοί γνώριζαν για το συμβόλαιο εκτέλεσης
ΜΕ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ απόφαση του Αρείου Πάγου κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος, διοικητής κρατικής νευραλγικής υπηρεσίες που εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, η οποία εμφανίστηκε ως τρομοκρατικό χτύπημα.

Όπως προκύπτει από την απόφαση του Ζ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, ο εν λόγω κρατικός αξιωματούχος ήταν στρατηγικός εταίρος με τον Σωκράτη Γκιόλια στο blog «Τroktiko». Ήταν αυτός που τον ενημέρωνε για τις κινήσεις των διωκτικών αρχών και του υποδείκνυε μεθόδους, προκειμένου να αποφεύγει τους ελέγχους. Ο ανώτερος κρατικός αξιωματούχος που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας αναμένεται να καταθέσει για το παρασκήνιο της δολοφονίας Γκιόλια

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της απόφασης είχε ενημερώσει τον Σωκράτη Γκιόλια 15 μέρες νωρίτερα για το συμβόλαιο θανάτου.
Το περίεργο είναι ότι ο ίδιος κρατικός αξιωματούχος είχε ενημερώσει πασίγνωστο εκδότη ότι έχει υπογραφεί συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του με αποτέλεσμα να φύγει μαζί με την οικογένειά του στην Ελβετία.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς γνώριζε ένας κρατικός αξιωματούχος για συμβόλαια θανάτου.

Είχε πρόσβαση στον υπόκοσμο ή σε αυτούς που πλήρωσαν το συμβόλαιο;

Το περίεργο είναι γιατί ένας διοικητής νευραλγικής υπηρεσίας δεν ενημέρωσε την ασφάλεια για τα συμβόλαια θανάτου, αφού είχε τη σχετική πληροφόρηση, αλλά μίλησε απευθείας στα υποψήφια θύματα.

Η υπόθεση απαιτεί διερεύνηση προκειμένου να εξιχνιαστεί μια δολοφονία ενός δημοσιογράφου που παρουσιάστηκε ως δήθεν τρομοκρατική ενέργεια.

Προβληματισμός επικρατεί και για το γεγονός, – ενώ ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε ειδοποιηθεί για το συμβόλαιο εκτέλεσης, – κατέβηκε από το διαμέρισμά του τη νύχτα που έγινε η δολοφονία.
Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι, ότι προηγήθηκε τηλεφώνημα από πρόσωπο που εμπιστευόταν και γι΄ αυτό ρίσκαρε να πάει στο ραντεβού του θανάτου.

Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια είναι σοκαριστικές, γιατί τεκμηριώνουν με απόλυτο τρόπο την ιδιότυπη μαφία που λειτουργεί σε νευραλγικές κρατικές υπηρεσίες.

Η απομάκρυνση δεκάδων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που ενέχονται στην εγκληματική συμμορία με τον υπόκοσμο δείχνει το μέγεθος της διάβρωσης στα ανώτερα κλιμάκια των διωκτικών αρχών.
Η KONTRA παρουσιάζει στο αυριανό φύλλο συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την απόφαση – φωτιά του Αρείου Πάγου για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια για να πληροφορηθεί ο κόσμος με ποιο τρόπο λειτουργούν οι νευραλγικές κρατικές υπηρεσίες».

Διαβάστε όλο το θέμα εδώ

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας

Η σελίδα με το ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «H Κontra News φέρνει στο φως τις ραγδαίες εξελίξεις για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.