ΚΟΙΝΩΝΙΑ

HAMA: Δυναμική συμμετοχή ως πλατινένιος χορηγός στο 1st Maritime Educational Forum

Η τεράστια σημασία της ναυτικής εκπαίδευσης στην ελληνική και την παγκόσμια οικονομία και οι ευκαιρίες απασχόλησης που παρουσιάζονται στη νέα γενιά μέσω ενός εκπαιδευτικού συστήματος υψηλών προδιαγραφών συζητήθηκαν στο 1st Maritime Educational Forum που διοργάνωσε το Institute of Maritime and Economic Strategy (IMES), την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, με θέμα “Shipping,...
HAMA: Δυναμική συμμετοχή ως πλατινένιος χορηγός στο 1st Maritime Educational Forum

Η τεράστια σημασία της ναυτικής εκπαίδευσης στην ελληνική και την παγκόσμια οικονομία και οι ευκαιρίες απασχόλησης που παρουσιάζονται στη νέα γενιά μέσω ενός εκπαιδευτικού συστήματος υψηλών προδιαγραφών συζητήθηκαν στο 1st Maritime Educational Forum που διοργάνωσε το Institute of Maritime and Economic Strategy (IMES), την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, με θέμα “Shipping, a Sea of Opportunities for the Young”.

Η παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Φώτη Κουβέλη δίπλα σε δεκάδες πλοιοκτήτες και διαχειριστές πλοίων, σημαντικές προσωπικότητες του ναυτιλιακού εκπαιδευτικού τομέα και διακεκριμένους επαγγελματίες σε διάφορους τομείς της ναυτιλίας, κατέδειξε ότι η ναυτιλιακή εκπαίδευση είναι προτεραιότητα για την κορυφαία στον κόσμο ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας συνόψισε αυτό το συναίσθημα λέγοντας ότι “Η ναυτιλία είναι ένα από τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και πρέπει να της δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή, όπως και στις προοπτικές που ανοίγονται στον τομέα της ναυτιλίας. Προϋποθέσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση των πληρωμάτων μας, καθώς οι ναυτιλιακές τεχνολογίες εκσυγχρονίζονται και οι κανονισμοί για ασφάλεια στη θάλασσα συνεχώς εξελίσσονται. Μια ακόμη σημαντική προϋπόθεση είναι η παροχή σύγχρονων γνώσεων σε όλους τους τομείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας.”

“Η ναυτιλία αποτελεί διέξοδο για τους νέους κατά τη διάρκεια της κρίσης;” Το θέμα της πρώτης συνεδρίασης αποτέλεσε επίσης το καίριο ερώτημα χιλιάδων νέων, οι οποίοι, μέσω των σπουδών τους στις ναυτικές ακαδημίες, αναζητούν τους ανοιχτούς νέους ορίζοντες στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Το City Unity College, το οποίο μέσω της Ελληνο-Αραβικής Ναυτικής Ακαδημίας (HAMA) προσφέρει τη δυνατότητα στους νέους να αποκτήσουν ναυτική εκπαίδευση πανεπιστημιακού επιπέδου, συμμετείχε στο φόρουμ ως πλατινένιος χορηγός.

Ο κ. Χάρης Γερονικόλας, Πρόεδρος του Arab-Hellenic Chamber of Commerce & Development και Πρόεδρος του City Unity Educational Group, μετά την πρώτη συνεδρίαση παρουσίασε τα εκπαιδευτικά επιτεύγματα της HAMA και τις λαμπρές προοπτικές που ανοίγει η ναυτική ακαδημία στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τον Dr. Mohamed Dawood, αντιπρόεδρο της Arab Academy for Science Technology & Maritime Transport (AASTMT), ο οποίος μίλησε για τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα, τις κορυφαίες εγκαταστάσεις, το άριστο προσωπικό, καθώς και για την επαγγελματική αναγνώριση και τις διεθνείς διαπιστεύσεις της AASTMT κατά τη διάρκεια των 45 χρόνων της λειτουργίας της. Ακολούθησε η ομιλία του επίτιμου ομιλητή της εκδήλωσης, Dr. Ahmed Youssef, Director of International Forum for Maritime Transport – AASTMT, ο οποίος παρουσίασε το θέμα “Maritime Human Element”.  H AASTMΤ, η δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη ναυτική ακαδημία, διατηρεί συνεχή και σταθερή ακαδημαϊκή συνεργασία με την HAMA.

Ένα άλλο θέμα του φόρουμ, “Career in international shipping”, παρουσιάστηκε από εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιρειών, ενώ η εκπαίδευση σε ειδικά μαθήματα αποτέλεσε σημαντικό μέρος της συζήτησης για το μέλλον της ναυτιλίας και την εξειδικευμένη γνώση που χρειάζονται οι σπουδαστές και οι επαγγελματίες του ναυτιλιακού τομέα.

Μετά το πέρας του συνεδρίου, η Ελληνο Αραβική Ναυτική Ακαδημία παρέθεσε cocktail party σε όλους τους συμμετέχοντες και χορηγούς του φόρουμ, στο ξενοδοχείο Athenian Riviera Hotel, στη Βουλιαγμένη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «HAMA: Δυναμική συμμετοχή ως πλατινένιος χορηγός στο 1st Maritime Educational Forum», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.