ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η 108η θέση μοιάζει κολακευτική: O Σ. Πέτσας «μάλωσε» την ΕΡΤ για τίτλο που δεν του άρεσε και η ΕΡΤ «προσαρμόστηκε»!

Ο Στέλιος Πέτσας με ένα του... tweet άλλαξε τον τίτλο σε είδηση της ΕΡΤ - Ούτε καν τα προσχήματα δεν τηρεί η κυβέρνηση για την λογοκρισία που επιβάλλει.
Η 108η θέση μοιάζει κολακευτική: O Σ. Πέτσας «μάλωσε» την ΕΡΤ για τίτλο που δεν του άρεσε και η ΕΡΤ «προσαρμόστηκε»!

ΕΡΤ: Εντατικό φροντιστήριο για το πώς οδηγείται η δημοσιογραφική ενημέρωση μιας χώρας στην 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου, έκανε για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση μέσω του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα. Η πολιτική λογοκρισίας του Τύπου που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έφτασε σε τέτοιο σημείο που ακόμη και με ένα tweet ενός υπουργού, αλλάζουν τίτλοι ειδήσεων από την ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας!

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Πέτσας έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, στην οποία μεταξύ άλλων μίλησε και για τις εκλογές που πλησιάζουν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «υπέροχη η οσμή των εκλογών».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ertnews.gr, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ακόμα πάνω στο θέμα: «Το 2023 είναι προ των πυλών. Και πάντα λέγαμε από την αρχή ότι θα γίνουν εκλογές το 2023, το οποίο φτάνει. Δεν μπορώ να πω εγώ τις πιθανές ημερομηνίες. Αν το βάλει κανείς έτσι και ανοίξει το ημερολόγιο θα βρει πολλές Κυριακές. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι ό,τι είχε πει ο πρωθυπουργός ότι θα γίνουν την άνοιξη. Κοντά είμαστε επομένως, ώστε όπως είπα και πριν να αρχίσουμε να απευθυνόμαστε στους πολίτες για το τι κάναμε και τι θα κάνουμε μετά».

Η ιστοσελίδα της ΕΡΤ ανάρτησε την είδηση με την συνέντευξη του πρωθυπουργού, βάζοντας τίτλο: «Σ. Πέτσας στην ΕΡΤ: Είμαστε κοντά στις εκλογές – Καιρός να απευθυνθούμε στους πολίτες».

Ένας απολύτως ρεαλιστικός και αντιπροσωπευτικός τίτλος, θα έλεγε κανείς, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Η ΕΡΤ απλά έγραψε το αυτονόητο πως οι εκλογές είναι κοντά, δεν έγραψε πως θα γίνουν την… ερχόμενη Κυριακή. Παρόλα αυτά ο τίτλος του δημοσιεύματος δεν… άρεσε καθόλου στον Στέλιο Πέτσα ο οποίος έσπευσε να… επιπλήξει δημοσίως (!) την ΕΡΤ, γράφοντας σε tweet του πως «αντιλαμβάνεται την αγωνία για δυνατό τίτλο – είδηση, άλλα όχι να παρερμηνεύεται η ουσία της συζήτησης. Οι εκλογές θα γίνουν όπως πάντα έλεγε ο πρωθυπουργός το 2023 στον χρόνο που ο ίδιος έχει επιλέξει».

Πολιτικός παρεμβατισμός με «την βούλα» δηλαδή. Το ακόμα χειρότερο; Η διοίκηση της ΕΡΤ όχι μόνο δεν αντέδρασε στο ότι ο Στέλιος Πέτσας την αντιμετωπίζει σαν να είναι κυβερνητικό παράρτημα, άλλα «προσαρμόστηκε» με τις υποδείξεις και άλλαξε τον τίτλο της είδησης! Μιλάμε για κανονικότατο έλεγχο της δημόσιας συχνότητας και ωμή παρέμβαση στην αντικειμενική ενημέρωση. Ούτε καν για τα προσχήματα δεν σέβεται την δημοσιογραφική ανεξαρτησία η κυβέρνηση πλέον. Έφτανε ένα και μόνο υπουργικό «τιτίβισμα» λογοκρισίας, για να αναστατωθεί ολόκληρη η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Τύφλα να ‘χει η Βόρεια Κορέα.

Βλέποντας τέτοια φαινόμενα, αναρωτιέται κανείς αν τελικά η 108η θέση στην ανεξαρτησία του Τύπου είναι αντιπροσωπευτική ή τελικά αποτελεί «τιμή» για την χώρα μας, επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Στέλιος Πέτσας που «μεγαλούργησε» στο τοπίο της ενημέρωσης με τις περιβόητες λίστες του, φαίνεται πως μετά από 3μισι χρόνια στην κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τα ΜΜΕ (και ιδιαίτερα τα φίλα προσκείμενα) ως φερέφωνα των κυβερνητικών στελεχών. Ένα ενημερωτικό μέσο που χρηματοδοτείται αδρά από το υστέρημα του ελληνικού λαού, έχει μεταβληθεί σε μέσο κυβερνητικής προπαγάνδας. Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ και σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει «μαύρο» στην δημοσιογραφική ανεξαρτησία και την αντικειμενική ενημέρωση…

Ο Στέλιος Πέτσας με ένα του... tweet άλλαξε τον τίτλο σε είδηση της ΕΡΤ - Ούτε καν τα προσχήματα δεν τηρεί η κυβέρνηση για την λογοκρισία που επιβάλλει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η 108η θέση μοιάζει κολακευτική: O Σ. Πέτσας «μάλωσε» την ΕΡΤ για τίτλο που δεν του άρεσε και η ΕΡΤ «προσαρμόστηκε»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.