ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι αγρότες έκλεισαν τα Τέμπη

Αγρότες έκλεισαν με τα τρακτέρ τους στις 13:30 το μεσημέρι το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και στις 14:15 πεζή το ρεύμα προς Αθήνα, στα Τέμπη.  Οι αγρότες είχαν ξεκινήσει λίγο πριν το μεσημέρι με τα τρακτέρ τους από το μπλόκο της Νίκαιας, με στόχο να αποκλείσουν την εθνική οδό στις σήραγγες της νέας εθνικής οδού των...
Οι αγρότες έκλεισαν τα Τέμπη

Αγρότες έκλεισαν με τα τρακτέρ τους στις 13:30 το μεσημέρι το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και στις 14:15 πεζή το ρεύμα προς Αθήνα, στα Τέμπη. 

Οι αγρότες είχαν ξεκινήσει λίγο πριν το μεσημέρι με τα τρακτέρ τους από το μπλόκο της Νίκαιας, με στόχο να αποκλείσουν την εθνική οδό στις σήραγγες της νέας εθνικής οδού των Τεμπών, αν και η αστυνομία είχε διαμηνύσει ότι δεν θα τους το επέτρεπε.

Την πρόθεση αυτή εξέφρασε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής της Θεσσαλίας Βασίλης Καραπιπέρης σε διάλογο που είχε με τους αγρότες οι οποίοι πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στις σήραγγες της νέας εθνικής οδού των Τεμπών με τα περίπου 70 τρακτέρ που έχουν ξεκινήσει από τον κόμβο Νίκαιας, στο πλαίσιο της απόφασης που έχουν πάρει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Η εκτροπή των οχημάτων από την Αστυνομία γίνεται από τον κόμβο του Πλαταμώνα μέσω της παλιάς εθνικής οδού στα Τέμπη.

Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Ρίζος Μαρούδας από τη Συνονιστική Επιτροπή των Μπλόκων ζητούν «να γίνει η συνάντηση με τους υπουργούς της κυβέρνησης».

Ο κ. Μαρούδας, μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο καθόδου των αγροτών στην Αθήνα καθώς, όπως είπε, «είναι γελοίο να παλεύουμε για το αυτοονήτο εδώ και 15 ημέρες. Αρνούνται το στοιχειώδες να συναντηθούμε για να συζητήσουμε». «Εμείς θα πάμε με τρακτέρ και αυτοκίνητα όχι για να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο αλλά για να πιεστεί η κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών.

Εξηγώντας τα αιτήματα των αγροτών ανέφερε, μεταξύ άλλων, τις πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα, το τεράστιο κόστος παραγωγής με 1,5 ευρώ το πετρέλαιο στην Ελλάδα και 60 λεπτά το αγροτικό πετρέλαιο στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, αλλά και την αύξηση των εισφορών στον ΕΦΚΑ μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στις 11 το πρωί εξάλλου αγρότες του μπλόκου της Κατερίνης απέκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό.

Σε νέο αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού προχωρούν σήμερα το απόγευμα οι αγρότες, στο ύψος του κόμβου Μπάγια. «Μετά από συνέλευση, αποφασίστηκε για το Σαββατο 9 Φλεβάρη η Ιόνια Οδός να αποκλειστεί από 19:00 εως 24:00 το απόγευμα στο ύψος του κόμβου Μπάγια», όπως ενημέρωσε η Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών και το Μπλόκο Κεφαλόβρυσου Αιτωλικού.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, εναρμονίζοντας απόλυτα τη θέση τους με την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, προβαίνουν σήμερα σε πολλές παρεμβάσεις.

Σε αποκλεισμό του οδοστρώματος στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από το Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, προχωρούν οι αγρότες από τη μία μετά το μεσημέρι και για δύο ώρες τουλάχιστον, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο αγροτικό μπλόκο στήθηκε στις 28/1 και «απώτερος στόχος», όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Μέχρι και τις 14.00 θα διαρκέσει ο αποκλεισμός στον κόμβο του Δερβενίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, αφού αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά «έφραξαν» το δρόμο και στα δύο ρεύματα. «Αφήνουμε μόνο έκτακτα περιστατικά», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, προσθέτοντας ότι το τι μέλλει γενέσθαι για τη συνέχεια, θα «φανεί στη γενική συνέλευση που θα κάνουμε».

Σε αποκλεισμό προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δ. Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», Τάκη Τσιουλάκο, να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «μπορεί ο αποκλεισμός και να διαρκέσει περισσότερο» και προσέθεσε ότι «έχουμε παρατάξει τα τρακτέρ μας μόνο στο ένα ρεύμα, αυτό προς Βέροια».

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια των Μαλγάρων, αφού αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Χαλάστρας έχουν αποκλείσει το σημείο και «θα μείνουμε επάνω στο δρόμο τουλάχιστον μέχρι και τις 14.00», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κυμίνων, Κώστας Ανεστίδης.

Σε αποκλεισμό του οδοστρώματος στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από το Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, προχωρούν μέχρι και τις 15.00 οι αγρότες των Σερρών, ενώ δεν αποκλείεται να «μείνουμε και περισσότερο», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας.

Μέχρι και τις 14.00 θα διαρκέσει ο αποκλεισμός της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής, στην έξοδο από το ‘Αργος Ορεστικό, όπως επανέλαβε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

*Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας

*Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας

*Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας

*Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου

*Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης

*Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης

*Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου

πηγή: protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι αγρότες έκλεισαν τα Τέμπη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.