ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αλεξανδρούπολη καίγεται – Ο Μητσοτάκης έχει πάρει τα βουνά!

Την ώρα που η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη καίει ανεξέλεγκτη, η πολιτική ηγεσία της χώρας... κατακτά κορυφές στα Λευκά Όρη
Η Αλεξανδρούπολη καίγεται – Ο Μητσοτάκης έχει πάρει τα βουνά!

«Στο ίδιο έργο θεατές» τραγουδάει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και εμείς μια ακόμη φορά βλέπουμε το ίδιο έργο, παρακολουθώντας κάποιους να μετατρέπουν μεθοδικά τη χώρα μας σε μια καμένη έρημο!

Για δεύτερη μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλογές στην Αλεξανδρούπολη, όπου ξέσπασε φωτιά χθες, Σάββατο (19/8), η οποία μαίνεται και σήμερα, Κυριακή, στην ευρύτερη περιοχή.

Το πύρινο μέτωπο έχει ήδη κατακάψει σπίτια στα χωριά Αετοχώρι, Πεύκα και Λετοχώρι, εκκλησίες, αλλά και χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και καλλιεργήσιμων περιοχών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε τρία κύρια μέτωπα, σε Αμφιτρίτη, Δωρικό και Λουτρά.

Φυσικά, η αλλαγή των δυνατών ανέμων δυσκολεύει πολύ το έργο της κατάσβεσης τόσο με την αλλαγή της πορείας της φωτιάς όσο και με τις συνεχείς αναζωπυρώσει

Για την κατάσβεση σήμερα επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ κινητοποιήθηκαν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Την ώρα λοιπόν που ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζει το καταστροφικό του έργο, η πολιτική ηγεσία της χώρας αντί να είναι στην πρώτη γραμμή, βρίσκεται σε… καλοκαιρινές διακοπές.

Μόλις χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβασε μία φωτογραφία από την ανάβαση που έκανε στα Λευκά Όρη, όπου κατέκτησε την κορυφή στις Παχνές.

Παράλληλα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως έως τώρα δεν έχει γίνει καμία επίσημη έκκληση βοήθειας προς την μόνιμη δύναμη αμερικανικών στρατευμάτων που έχει εγκατασταθεί στην Αλεξανδρούπολη! 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Αλεξανδρούπολη καίγεται – Ο Μητσοτάκης έχει πάρει τα βουνά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.