ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι αλλαγές στον ΟΠΕΚΑ με το επίδομα παιδιού και οι πληρωμές του 2020

Την Πέμπτη ανέβηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι αλλαγές στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας.
Οι αλλαγές στον ΟΠΕΚΑ με το επίδομα παιδιού και οι πληρωμές του 2020

Την Πέμπτη ανέβηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι αλλαγές στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας.

Το επίδομα παιδιού θα χορηγείται στους δικαιούχους που έχουν παιδιά που εντάσσονται στην υποχρεωτική φοίτηση εφόσον υπάρχει εγγραφή σε σχολείο και δεν έχει μείνει στην ίδια τάξη λόγω του αριθμού απουσιών. Απαραίτητη είναι η όχι μόνο η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών όσων οικογενειών λαμβάνουν το επίδομα, αλλά και η εξέλιξή τους εκπαιδευτικά, ώστε να μην μένουν την ίδια τάξη.

Υπενθυμίζεται πως αυξάνεται και για την λήψη του επιδόματος παιδιού η παραμονή μόνιμα και νόμιμα στη χώρα από 5 έτη που είναι σήμερα σε 12 για πολίτες τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της εφαρμογής ενιαίων κανόνων χορήγησης όλων των προνοιακών επιδομάτων.

Ωστόσο, για όσους πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στη χώρα ήδη πέντε χρόνια και έλαβαν το επίδομα το 2019 θα τεθεί σε ισχύ μια μεταβατική περίοδος και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά το επίδομα και φέτος, εφόσον πληρούν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Το επίδομα θα μπορούν να λάβουν πλέον και οι πολίτες δικαιούχοι επικουρικής προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Επίδομα παιδιού: Στα ΑΤΜ η πληρωμή

Οι ημερομηνίες πληρωμής των δικαιούχων

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το επίδομα παιδιού 2020 μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Η δεύτερη δόση επιδόματος παιδιού, Μαρτίου και Απριλίου θα δοθεί Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η τρίτη δόση επιδόματος παιδιού, Μαΐου Ιουνίου θα δοθεί Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Η τέταρτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Ιούλιος – Αύγουστος θα δοθεί Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Η πέμπτη δόση επιδόματος παιδιού Σεπτέμβριος – Οκτώβριος θα δοθεί Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Η έκτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Νοέμβριος – Δεκέμβριος θα δοθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2020.

Διαβάστε περισσότερα στο dikaiologitika.gr

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι αλλαγές στον ΟΠΕΚΑ με το επίδομα παιδιού και οι πληρωμές του 2020», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.