ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απάτη με τα διαμάντια ήρθε και στην Ελλάδα – Δείτε τι κάνουν

Απάτη με διαμάντια σε βάρος γυναίκας στον Βόλο. Δείτε πως κατάφεραν να της «φάνε» 12.000 ευρώ.
Η απάτη με τα διαμάντια ήρθε και στην Ελλάδα – Δείτε τι κάνουν

Και τι δεν σκαρφίζονται κάποιοι επιτήδειοι προκειμένου να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες. Η τελευταία απάτη που «εφηύραν» είναι η λεγόμενη απάτη με τα διαμάντια. Μάλιστα όπως φαίνεται το «έθιμο» ήρθε και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το θύμα ήταν μια γυναίκα από το Βόλο που τις κόστισε ακριβά. Δώδεκα χιλιάδες ευρώ για την ακρίβεια. Κι αυτό καθώς τα διαμάντια που ένας άγνωστος της ζήτησε να της στείλει δήθεν για φύλαξη, αποδείχθηκαν τελικά ανύπαρκτα!

Παρά το γεγονός ότι η εν λόγω γυναίκα είναι μορφωμένη και υψηλής νοητικής κατάστασης (σύμφωνα με τον αρχιφύλακα της Ασφάλειας Βόλου Γιώργο Σκόνδρα που χειρίστηκε την υπόθεση και μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό), πείστηκε ότι ο άγνωστος θα της έστελνε πράγματι τέσσερα κιλά διαμάντια για να τα φυλάξει και ότι θα της έδινε ένα σημαντικό ποσοστό από τα χρήματα που θα έβγαζε όταν τα πωλούσε.

Πότε έγινε η «κομπίνα»;, Όταν της ζήτησε 12.000 ευρώ με το πρόσχημα ότι τα χρειαζόταν για να πληρώσει δήθεν το τελωνείο. Η νεαρή γυναίκα τα έστειλε και τελικά δεν αντίκρισε ποτέ  την… λάμψη των διαμαντιών!

Όπως πρόσθεσε ο υπαξιωματικός της Ασφάλειας, οι απατεώνες έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της προσωπικότητας του καθενός από τα θύματα και βρίσκουν τρόπο να τα πείσουν.

Διαβάστε επίσης:

Σύλληψη μοντέλου για ναρκωτικά: «Η αστυνομία αφού παρακολουθούσε…δεν είδε από που τα πήρε»

Dancing With The Stars: Αυτοί είναι οι 16 celebrities

Άρης – Μητσοτάκης: Γιατί δεν πέρασε από το περίπτερο της ΠΑΕ ο Πρωθυπουργός

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η απάτη με τα διαμάντια ήρθε και στην Ελλάδα – Δείτε τι κάνουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.