ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απόλυτη ντροπή στη Θεσσαλία: Έκοψαν το ρεύμα σε 191 πλημμυροπαθείς αγρότες και εξαγγέλλουν ρυθμίσεις, 4 μήνες μετά την πλημμύρα!

Απίστευτη αναλγησία από την κυβέρνηση, που με την ανοχή της άφησε τον ΔΕΔΔΗΕ να κόβει το ρεύμα σε εκατοντάδες πλημμυροπαθείς!
Η απόλυτη ντροπή στη Θεσσαλία: Έκοψαν το ρεύμα σε 191 πλημμυροπαθείς αγρότες και εξαγγέλλουν ρυθμίσεις, 4 μήνες μετά την πλημμύρα!

Απανθρωπιά, κοροϊδία και ξεφτίλα. Μόνο αυτές οι τρεις λέξεις μπορούν να περιγράψουν αυτό που επιτρέπει η κυβέρνηση εις βάρος των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας. Οι αγρότες που είδαν τις περιουσίες τους να παρασύρονται από ορμητικούς χειμάρρους κατά τη φονική πλημμύρα που έπληξε τη Θεσσαλία, όχι μόνο έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους, αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ τους κόβει και το ρεύμα!

Μιλάμε για την απόλυτη ντροπή. Έως τώρα υπήρχαν πολλές καταγγελίες πολιτών που έκαναν λόγο για διακοπές ρεύματος, αλλά τώρα και επισήμως ο ΔΕΔΔΗΕ επιβεβαίωσε ότι έχει κοπεί το ρεύμα σε εκατοντάδες πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας, και πρόκειται να κοπεί και σε άλλους 1.000 περίπου!

Η επιβεβαίωση αυτής της αθλιότητας, ήρθε μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί αν όντως γίνονται διακοπές ρεύματος σε πλημμυροπαθείς αγρότες.

Ο ΔΕΔΔΗΕ απάντησε ότι με τις πλάτες της κυβέρνησης προφανώς, έχει ήδη κοπεί το ρεύμα σε 191 πλημμυροπαθείς αγρότες, ενώ «εκκρεμούν 823 παρόμοια αιτήματα προς υλοποίηση» όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Αναστάσιος Μάνος!

Την ίδια ώρα, και ενώ εκατοντάδες πληγείσες επιχειρήσεις βυθίζονται στο σκοτάδι, η κυβέρνηση ακόμα… εξαγγέλλει μέτρα για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών, σε σχέση με τις ανάγκες τους σε ενέργεια! Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, απάντησε στον κ. Κόκκαλη ότι «προωθείται άμεσα σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση οφειλών ηλεκτρικής ενέργειες σε πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες Σεπτεμβρίου 2023. Το εν λόγω σχέδιο νόμου ορίζει αφενός ότι, για τα έτη 2024 και 2025 αναστέλλεται η καταβολή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πληγέντων από τις πλημμύρες Σεπτεμβρίου 2023 καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας με παροχή αγροτικής χρήσης, που αφορούν καταναλώσεις μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2023, αφετέρου ότι, οι οφειλές που αφορούν το ανωτέρω διάστημα δύναται να ρυθμιστούν εντός πενταετίας από 01.01.2026 με μηδενικό επιτόκιο για τους πληγέντες. Το ελληνικό δημόσιο θα καλύψει στο ακέραιο το σύνολο της έντοκης επιβάρυνσης με ισόποση επιχορήγηση του εκάστοτε παρόχου».

Δηλαδή έχουν περάσει 4 ολόκληροι μήνες από την καταστροφή στη Θεσσαλία, και η κυβέρνηση τώρα θυμήθηκε τις ενεργειακές ανάγκες των αγροτών και την αδυναμία τους να πληρώνουν λογαριασμούς ρεύματος, εφόσον έμειναν στον άσσο και οι επιχειρήσεις τους έχουν καταστραφεί! Έτσι θα σταθούν στα πόδια τους οι αγρότες της Θεσσαλίας, που αποτελεί το κέντρο της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής; Με το να τους κόβει το ρεύμα ο ΔΕΔΔΗΕ; Η μήπως κάποιοι έχουν βαλθεί να εξαφανίσουν την αγροτοκτηνοτροφική δραστηριότητα στο νομό;

Κάτι που θα φάνταζε αυτονόητο σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, δηλαδή το να ανασταλεί κάθε διακοπή ρεύματος στους πλημμυροπαθείς, έπρεπε να το περάσει η κυβέρνηση από γραφειοκρατικό «κόσκινο» και να το εγκρίνει για τα μάτια του κόσμου μετά από 4 μήνες. Τη στιγμή μάλιστα που θα αρκούσε μια και μόνο παρέμβαση υπουργού για να δοθεί εντολή στο ΔΕΔΔΗΕ να μην κόβουν το ρεύμα των δύστυχων ανθρώπων. Κατά τα άλλα δήλωσε πριν μια εβδομάδα από την Καρδίτσα πως «η Θεσσαλία έχει το δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία»! Υποκρισία χωρίς τέλος.

Άραγε αν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι πολίτες της Θεσσαλίας είχαν εκλέξει τον «γαλάζιο» εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη – Κώστα Αγοραστό – ως Περιφερειάρχη τους, θα είχαν σήμερα τόσο χυδαία μεταχείριση από το κράτος; Προφανώς και όχι. Το να αφήνεις πλημμυροπαθείς να τους κόβεται το ρεύμα και να εγκρίνεις με το… πάσο σου τα μέτρα ενίσχυσης για εκείνους, υποκρύπτει διάθεση εκδικητικότητας από πλευράς της κυβέρνησης.

Δείτε το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ που αναφέρει τις διακοπές στην παροχή ρεύματος:

Απίστευτη αναλγησία από την κυβέρνηση, που με την ανοχή της άφησε τον ΔΕΔΔΗΕ να κόβει το ρεύμα σε εκατοντάδες πλημμυροπαθείς!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η απόλυτη ντροπή στη Θεσσαλία: Έκοψαν το ρεύμα σε 191 πλημμυροπαθείς αγρότες και εξαγγέλλουν ρυθμίσεις, 4 μήνες μετά την πλημμύρα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.