ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απόλυτη ξεφτίλα: To Δημόσιο αρνείται να δώσει αποζημίωση στην οικογένεια του μικρού Μάριου που σκοτώθηκε από σφαίρα στο Μενίδι!

Μόνο ντροπή μπορεί να νοιώσει κανείς για το ότι το Δημόσιο δεν επιθυμεί να αποζημιώσει την οικογένεια του 11χρονου μαθητή, ενώ για άλλες περιπτώσεις ευτελούς σημασίας σπαταλούνται υπέρογκα ποσά.
Η απόλυτη ξεφτίλα: To Δημόσιο αρνείται να δώσει αποζημίωση στην οικογένεια του μικρού Μάριου που σκοτώθηκε από σφαίρα στο Μενίδι!

Ελληνικό Δημόσιο: Στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας αναμένεται να παρευρεθεί σήμερα η οικογένεια του μικρού Μάριου που το 2017 έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

Ενώ με τη πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, επιδικάστηκε το συνολικό ποσό των 490.000 ευρώ ως αποζημίωση στην οικογένεια του Μάριου για ψυχική οδύνη, το Δημόσιο άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης!

Η οικογένεια που έχασε με τόσο άδικο τρόπο τον μικρό Μάριο, καλείται σήμερα λόγω της εξοργιστικής αναλγησίας του Δημοσίου, να αναβιώσει τις συνθήκες του τραγικού θανάτου του μαθητή. Τότε που μια σχολική εκδήλωση του καλοκαιριού κατέληξε σε τραγωδία. Τα παιδιά του 6ου Δημοτικού σχολείου Αχαρνών βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο και μια αδέσποτη σφαίρα βρήκε τον 11χρονο Μάριο στο κεφάλι, κόβοντας τελικά το νήμα της ζωής του.

Η οικογένεια του Μάριου, στις 25.4.2018 είχε καταθέσει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, επιρρίπτοντας του ευθύνες για την (όπως αποδείχθηκε) εγκληματική παραμέληση επί μακρό χρονικό διάστημα της περιοχής Μενιδίου, με ελλιπή αστυνόμευση, παρά το ότι γνώριζαν πολύ καλά την αυξημένη εγκληματικότητα της περιοχής. Και ως εκ τούτου η οικογένεια ζήτησε αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης.

Το δημόσιο ζητάει και… τα ρέστα

Και τώρα η πολιτεία σε ένα ρεσιτάλ αναλγησίας, παρουσιάζεται απρόθυμη στο να πράξει το ελάχιστο καθήκον της, δηλαδή να αποζημιώσει την οικογένεια του Μάριου.

Δεν φτάνει που δεν έκαναν και δεν κάνουν ακόμα τίποτα ουσιαστικό, για να καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα και την παράνομη οπλοκατοχή στις προβληματικές περιοχές. Δεν φτάνει που αυτός που σκότωσε τον 11χρονο μαθητή δεν έχει βρεθεί, κυκλοφορεί ελεύθερα και χαίρεται τη ζωή του. Δεν φτάνει που το Πρωτοδικείο, με την απόφαση του, αναγνώρισε καταφανέστατα τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους.

Φαίνεται πως την Πολιτεία δεν την ενδιαφέρει τίποτα από αυτά. Αλλού ξέρουν να κάνουν ατελείωτες σπατάλες και ρεμούλες με δημόσιο χρήμα, άλλα για τη δικαίωση μιας αθώας παιδικής ζωής, μετρούν και το κάθε ευρώ που θα δώσουν! «Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι» λέει ο σοφός λαός! Μιλάμε για απόλυτη ξεφτίλα και μόνο που τόλμησαν να σύρουν στα δικαστήρια αυτή την οικογένεια που πενθεί το χαμό του παιδιού τους.

Συγκεκριμένα το Δημόσιο άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να ευθύνεται η Αστυνομία γιατί… δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των πράξεων – γεγονότων εκείνης της ημέρας! Δηλαδή είναι σα να μας λέει το Δημόσιο, πως αν σε μια περιοχή επιτρέπει η Αστυνομία ανεγκέφαλους να πυροβολούν από το πρωί ως το βράδυ, δεν φέρει καμία ευθύνη η Πολιτεία αν κάποιος τραυματιστεί ή σκοτωθεί από αδέσποτη σφαίρα!

Το αν θα μετατραπεί μια περιοχή σε Φαρ Ουέστ ή όχι, φαίνεται πως δεν… υπάγεται στις αρμοδιότητες της Πολιτείας! Ντροπή και μόνο ντροπή…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η απόλυτη ξεφτίλα: To Δημόσιο αρνείται να δώσει αποζημίωση στην οικογένεια του μικρού Μάριου που σκοτώθηκε από σφαίρα στο Μενίδι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.