ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αστυνομία ρίχνει ευθύνες στην Πυροσβεστική για την τραγωδία στο Μάτι

Τι είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.
Η Αστυνομία ρίχνει ευθύνες στην Πυροσβεστική για την τραγωδία στο Μάτι

Σαν μπαλάκι που αλλάζει χέρια είναι πλέον οι ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι. Τώρα η ΕΛ.ΑΣ. δείχνει ως υπεύθυνη την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Την Πέμπτη (2/8) ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε χαρακτηριστικά: «Με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν είχαμε επικοινωνία. Μάθαμε περίπου στις 18:10 ότι η φωτιά είχε περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Μέχρι την ώρα που πέρασε η φωτιά τη Μαραθώνος δεν μας είχαν ενημερώσει για τίποτα», υπογράμμισε εν συνεχεία ο κ. Κατσιαμάκας.

«Αν μας είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα, θα είχαν περισσότερο χρόνο αντίδρασης οι κάτοικοι και θα είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σημεία που τελικά εγκλωβίστηκαν», τόνισε.

Σε ερώτηση για τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στον θάνατο, στέλνοντάς τους πίσω στο Μάτι, ο κ. Κατσιαμάκας υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. ήταν παρούσα σε όλα τα μέτωπα. Είναι ευτύχημα ότι ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. που συντόνιζε τις ενέργειές μας διαμένει στη Νέα Μάκρη επί έτη και γνωρίζει όσο κανείς άλλος τη ρυμοτομία της περιοχής».

«Έδωσε εντολή να μην κατευθύνονται προς τη Νέα Μάκρη οι οδηγοί που κινούνταν επί της λεωφόρου Μαραθώνος και κατευθύνονταν είτε δεξιά προς τη Λούτσα, είτε με αναστροφή προς το Πικέρμι», υπογράμμισε.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Αστυνομία ρίχνει ευθύνες στην Πυροσβεστική για την τραγωδία στο Μάτι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.