ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΔΕΔΔΗΕ δείχνει τον δρόμο, Οικονομικός Διευθυντής ο Μιχάλης Παπαδόπουλος

Ένας κρατικός οργανισμός έδειξε το δρόμο σε μεγάλες εταιρίες για την στελέχωση σε κομβικές θέσεις, που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξή του. Μια είδηση που δείχνει πως η ΔΕΔΔΗΕ βαδίζει σε αυτόν τον δρόμο, είναι η ανάληψη της θέσης του Οικονομικού Διευθυντή από τον Μιχάλη Παπαδόπουλο. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε χαρούμενοι (και επί προσωπικού)...
Η ΔΕΔΔΗΕ δείχνει τον δρόμο, Οικονομικός Διευθυντής ο Μιχάλης Παπαδόπουλος

Ένας κρατικός οργανισμός έδειξε το δρόμο σε μεγάλες εταιρίες για την στελέχωση σε κομβικές θέσεις, που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξή του.

Μια είδηση που δείχνει πως η ΔΕΔΔΗΕ βαδίζει σε αυτόν τον δρόμο, είναι η ανάληψη της θέσης του Οικονομικού Διευθυντή από τον Μιχάλη Παπαδόπουλο. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε χαρούμενοι (και επί προσωπικού) για αυτή την εξέλιξη,

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος με μακρά πορεία στον ιδιωτικό τομέα και μακριά από κομματικές αγκιστρώσεις ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση με αίσθημα ευθύνης, πλάνο και όραμα ώστε το μέλλον ενός εκ των πιο σημαντικών οργανισμών στη χώρα να είναι ακέραιο. Εμείς, η ομάδα του Sportime, τον γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Μια… πόρτα ήταν τα γραφεία μας κατά τη συνύπαρξη στον Alpha. Ακούγοντας την είδηση, όπως είναι φυσιολογικό, η χαρά ήταν απαράμιλλη. Όχι για την ανέλιξη και την ανοδική πορεία ενός φίλου μόνο. Αλλά για το γεγονός πως ξέρουμε πολύ καλά τις ικανότητές του.

Η ανάληψη, ωστόσο, της συγκεκριμένης θέσης από αυτόν τον άνθρωπο γεμίζει χαμόγελα την αγορά και για έναν άλλο άκρως σημαντικό λόγο.

Η αντίληψη των περισσότερων για το Δημόσιο και τους Δημόσιους Οργανισμούς είναι γνωστή. Άλλες φορές λανθασμένη, άλλες με επιχειρήματα αλλά και συγκεκριμένα παραδείγματα, που λίγο έως πολύ, όλοι έχουμε ζήσει.

Παρόλα αυτά, η ΔΕΔΔΗΕ, με αυτήν της την κίνηση και απόφαση δείχνει κάτι σημαντικό. Πως βαδίζει σε δρόμο τεχνοκρατικό, κάτι απαραίτητο στους δύσκολους, οικονομικά, καιρούς που ζούμε αλλά και θα ζήσουμε ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Τεχνοκρατικός δρόμος δε σημαίνει απαραίτητα νούμερα. Σημαίνει πως με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία, το κοινωνικό πρόσωπο και την κοινωνική συνοχή μπορεί να παραχθεί κέρδος, να μπουν στα δημόσια ταμεία χρήματα και το πιο σημαντικό να μη φεύγουν από αυτά.

Η ΔΕΔΔΗΕ είναι ένας κρατικός οργανισμός άκρως σημαντικός. Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν χρειάζεται πολλή ανάλυση γιατί είναι από τους κομβικούς πυλώνες στην ελληνική κοινωνία.

Δείχνει από την στελέχωσή της πως μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Η ανάληψη της θέσης του Οικονομικού Διευθυντή από τον Μιχάλη Παπαδόπουλο ήταν ένα παράδειγμα απτό.

Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) συστάθηκε με την απόσχιση του κλάδου Διανομής της ΔΕΗ Α.Ε. σχετικά με την οργάνωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό να αναλάβει τα καθήκοντα του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής.

Να σημειωθεί πως είναι κατά 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε., ωστόσο είναι ανεξάρτητη λειτουργικά και διοικητικά, τηρώντας όλες τις απαιτήσεις ανεξαρτησίας που ενσωματώνονται στο παραπάνω νομικό πλαίσιο.

Έργο της εταιρείας είναι η λειτουργία , η συντήρηση και η ανάπτυξη του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και η διασφάλιση της διαφανούς και αμερόληπτης πρόσβασης των καταναλωτών και γενικότερα όλων των χρηστών του δικτύου. Από τη στιγμή που η φιλοσοφία της είναι «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», μοιάζει πολύ πιθανό αυτό το έργο να αποδειχθεί και πετυχημένο.
Μιχάλη, καλοριζίκος!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ΔΕΔΔΗΕ δείχνει τον δρόμο, Οικονομικός Διευθυντής ο Μιχάλης Παπαδόπουλος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…