ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η διάλυση της Δημόσιας Υγείας συνεχίζεται: Άλλη μια γυναίκα πέθανε περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο στη Θάσο!

Άλλο ένα περιστατικό ντροπής στα συντρίμμια της Υγείας που δημιούργησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Οργή από τουρίστες για τις τριτοκοσμικές συνθήκες
Η διάλυση της Δημόσιας Υγείας συνεχίζεται: Άλλη μια γυναίκα πέθανε περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο στη Θάσο!

Αν στην προηγούμενη τετραετία είχαμε άλλη κυβέρνηση από αυτή που έχουμε σήμερα, τότε θα υπήρχε επιείκεια για τους «νεοφώτιστους». Όμως δεν συμβαίνει αυτό, και για περιστατικά ντροπής όπως αυτό που συνέβη στη Θάσο, δεν χωρά καμία επιείκεια.

Κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέδωσε την εξουσία, κυβέρνηση Μητσοτάκη την παρέλαβε, με το μεσοδιάστημα μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης ενός μήνα. Άρα τα χάλια της Υγείας που βλέπουμε σήμερα, είναι η συνέχεια των ερειπίων που άφησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε αυτό τον τομέα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε προεκλογικά πως στη νέα τετραετία θα ρίξει το βάρος στην… ενίσχυση της Υγείας. Και βλέπουμε με το «καλημέρα» πως προοιωνίζεται αυτή η «ενίσχυση». Με ένα επιτελικό κράτος ντροπής, που αφήνει τους ανθρώπους να σβήνουν αβοήθητοι και με ένα διαλυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες υγείας του φορολογούμενου πολίτη.

Μια γυναίκα ηλικίας περίπου 45 – 50 ετών από την Τσεχία που βρισκόταν στη Θάσο για τουρισμό, άφησε την τελευταία της πνοή ενώ περίμενε ασθενοφόρο για να την παραλάβει! Πρόκειται για το 6ο θύμα (!) που χάνει τη ζωή του τον τελευταίο μήνα, ενώ περιμένει το ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο!

Σύμφωνα με το kavalanews, η γυναίκα ήταν σε παραλία για μπάνιο και κατέρρευσε μόλις βγήκε από τη θάλασσα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, για σχεδόν 40 λεπτά, τουρίστες από τη Ρουμανία προσπαθούσαν να την κρατήσουν στη ζωή με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ στο σημείο κλήθηκε ιδιώτης γιατρός ο οποίος διαπίστωσε το θάνατο της.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τουρίστες καταγγέλλουν το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ Ρουμάνοι τουρίστες γράφουν στο Forum Thassos ότι οι Αρχές πρέπει να φροντίσουν για αξιοπρεπείς ιατρικές συνθήκες στα μέρη που θεωρούνται τουριστικοί προορισμοί.

«Μόλις ενημερώθηκα μέσω προσωπικού μηνύματος ότι πέθανε άτομο από την Τσεχία στην παραλία της περιοχής του Αστρίς. Καλώ και πάλι τις τοπικές και εθνικές αρχές στην Ελλάδα, να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς ιατρικές υπηρεσίες στα νησιά γεμάτα τουρίστες. Είναι εξωπραγματικό πώς το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί έρχεται μετά από 30 χλμ και 51 λεπτά μόνο και μόνο για να βρει τον θάνατο. Εάν τα επανειλημμένα αιτήματά μου μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει ακόμη επίσημη απάντηση, ίσως τώρα, που είναι αργά, κάτι γίνεται και μπορούμε να αποφύγουμε τέτοιες τραγωδίες μεταξύ ντόπιων και τουριστών. Δεν γνωρίζω ακριβώς τα αίτια θανάτου, αλλά μάλλον αν υπήρχε άλλο ασθενοφόρο στον Ποτό ή στην Κινύρα, η 45-50χρονη γυναίκα θα ζούσε τώρα» είναι η χαρακτηριστική ανάρτηση.

Αυτή είναι η κατάσταση, αυτή είναι και η «ανάπτυξη» που έχει φέρει ως τώρα ο πρωθυπουργός. Αφού ο Έλληνας αντιμετωπίζεται ως πολίτης β’ κατηγορίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απομένει μόνο να βασίσει τη μοναδική του ελπίδα στο ότι μπορεί να εισακουστούν οι διαμαρτυρίες των τουριστών! Και αν η διαλυμένη Δημόσια Υγεία της χώρας δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του ντόπιου πληθυσμού, πόσο μάλλον χειρότερη γίνεται η κατάσταση εν μέσω θερινής τουριστικής σεζόν που η χώρα γεμίζει από εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες!

Τα περιστατικά ανθρώπων που ξεψυχούν περιμένοντας ένα ασθενοφόρο, ολοένα και πληθαίνουν. Δεν έχει ξεχαστεί ακόμα άλλωστε ο σάλος με το περιστατικό στην Κω με μια 63χρονη να αφήνει την τελευταία της πνοή πάνω στην καρότσα του φορτηγού που τη μετέφερε στο νοσοκομείο, αφού το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που υπάρχει στο νησί, βρίσκονταν απασχολημένο σε άλλο περιστατικό.

Ή το τραγικό περιστατικό στη Νέα Μάκρη, όπου μια 19χρονη έγκυος «έσβησε» μαζί με το κυοφορούμενο μωρό της, γιατί περίμεναν για 4μιση ολόκληρες ώρες το ΕΚΑΒ να την μεταφέρει στο πλησιέστερο κέντρο Υγείας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η διάλυση της Δημόσιας Υγείας συνεχίζεται: Άλλη μια γυναίκα πέθανε περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο στη Θάσο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.