ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εισαγγελέας ζητάει την ισόβια κάθειρξη του παραολυμπιονίκη

Το έγκλημα στο Μοσχάτο τον Μάρτιο του 2017 που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη. Η Εισαγγελέας Εφετών κ.Μερόπη Σάμπαλη, άσκησε έφεση στην απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που καταδίκασε τον παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη, σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ο παραολυμπιονίκης κατηγορείται...
Η εισαγγελέας ζητάει την ισόβια κάθειρξη του παραολυμπιονίκη

Το έγκλημα στο Μοσχάτο τον Μάρτιο του 2017 που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη.

Η Εισαγγελέας Εφετών κ.Μερόπη Σάμπαλη, άσκησε έφεση στην απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που καταδίκασε τον παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη, σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο παραολυμπιονίκης κατηγορείται για τη δολοφονία του επιχειρηματία Μάριου Λουκόπουλου, τον Μάρτιο του 2017 μέσα στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που διατηρούσε στην περιοχή του Μοσχάτου. Μια υπόθεση που είχε απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προέκυψε ότι το έγκλημα έγινε για τα «μάτια» της εν διαστάσει συζύγου του επιχειρηματία, με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό ο παραολυμπιονίκης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής Αλέξη Κούγια, ”η Εισαγγελέας Εφετών με την έφεσή της ουσιαστικά ζητά την καταδίκη του κατηγορουμένου στην ποινή της ισοβίου καθείρξεως αντί της ποινής της πρόσκαιρου καθείρξεως των 16 ετών, την οποία επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής Αλέξη Κούγια:

Το δικηγορικό μας γραφείο σας ενημερώνει ότι σήμερα η Εισαγγελέας Εφετών κα Σάμπαλη άσκησε έφεση ως προς το σκεπτικό και το διατακτικό της αποφάσεως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, το οποίο με μειοψηφία της Προέδρου και των δύο Τακτικών Δικαστών δέχθηκε κόντρα στη νομολογία του Αρείου Πάγου την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου στον παραολυμπιονίκη Β.Τ., ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή του αδελφού του εντολέα μας, αειμνήστου Μάριου Λουκόπουλου.

Η Εισαγγελέας Εφετών με την έφεσή της ουσιαστικά ζητά την καταδίκη του κατηγορουμένου στην ποινή της ισοβίου καθείρξεως αντί της ποινής της προσκαίρου καθείρξεως των 16 ετών, την οποία επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Σημειωτέον ότι οι Τακτικοί Δικαστές του πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου έχουν, σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβιβάσει τα πρακτικά στον Εισαγγελέα ποινικής δίωξης, για να διερευνήσει τη συμμετοχή στο έγκλημα είτε ως ηθικού αυτουργού είτε ως άμεσου συνεργού είτε ως απλού συνεργού της πρώην συζύγου του αειμνήστου θύματος, Α.Κ., για την οποία η υπεράσπισή μας με αποδεικτικά μέσα μάρτυρες φίλους του θύματος έχει υποστηρίξει ότι κατείχε στο παρελθόν το όπλο, με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του θύματος.

Η ουσιαστική και νομική αιτιολογία της εφέσεως της κας Εισαγγελέως Εφετών βασίζεται στο νομολογιακό προηγούμενο, ότι δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου σε δράστη, ο οποίος παρανόμως οπλοφορούσε πριν από την τέλεση του εγκλήματος για μακρύ χρονικό διάστημα, κάτι που ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει.

Με εκτίμηση Αλέξιος Χ. Κούγιας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η εισαγγελέας ζητάει την ισόβια κάθειρξη του παραολυμπιονίκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.