ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελλάδα εισάγει το 60% των τροφίμων της

Μεγάλο το ποσοστό των εισαγωγών τροφίμων για την Ελλάδα.
Η Ελλάδα εισάγει το 60% των τροφίμων της

Νέα δεδομένα έχουν προκύψει μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τόσο ενεργειακά όσο και για τα τρόφιμα κάτι που δεν αφήνει όπως είναι λογικό ανεπηρέαστη την Ελλάδα.

Το γεγονός πως η Ουκρανία αποτελεί μια δύναμη για την εισαγωγή σιτηρών έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κενό στην αγορά, με μια από τις χώρες που καλούνται να βρούνε λύσεις να είναι και η δική μας.

Την δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ανέλυσε ο Αντιπρύτανης Στ. Ζωγραφάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως κάποιοι εκμεταλλεύονται τον πόλεμο και κερδοσκοπούν.

Όπως τόνισε η Ελλάδα είναι ανταγωνιστική με την παραγωγή σκληρού σιταριού το οποίο εξάγει κυρίως στην Ιταλία αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για το μαλακό σιτάρι.

Ελλάδα: Κερδοσκοπικά παιχνίδια εν μέσω πολέμου

Φυσικά το τελευταίο είναι και αυτό που χρησιμοποιείται για το αλεύρι στο ψωμί αλλά και από τους επαγγελματίες κάτι που σημαίνει πως αν δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα με την εισαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία και την Ρωσία τότε η κατάσταση μπορεί να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο.

Το πρόβλημα που δημιουργείται προκύπτει από το γεγονός ότι η Ελλάδα εισάγει το 60% των τροφίμων της παρότι είναι μια χώρα που θα μπορούσε να είναι αυτάρκης.

Την ίδια στιγμή, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια αφορούν συγκεκριμένα τρόφιμα όπως το σιτάρι, το καλαμπόκι αλλά και η σόγια με τις τιμές τον συγκεκριμένων προϊόντων να έχουν εκτοξευθεί ενώ ορισμένες εταιρίες έχουν συσσωρεύσει μεγάλες ποσότητες προϊόντων με στόχο να χτυπούν τις τιμές αλλά και να τα βγάζουν σταδιακά προς πώληση.

Δείτε τα όσα είπε ο Αντιπρύτανης Στ. Ζωγραφάκης:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα εισάγει το 60% των τροφίμων της», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.