ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελλάδα θα πνιγεί ξανά – Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη

Θα καλύψει σχεδόν όλη τη χώρα
Η Ελλάδα θα πνιγεί ξανά – Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη

Αύριο Κυριακή, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίες, θα επιστρέψει η αφρικανική σκόνη.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε ξανά λασποβροχές και αποπνικτική ατμόσφαιρα, για ακόμα μία φορά, ενώ το φαινόμενο θα είναι ακόμα πιο έντονο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Όπως ανέφερε μάλιστα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γνωστός μετεωρολόγος Θεόδωρος Κολυδάς, το φαινόμενο, θα διαρκέσει μία ημέρα, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα επανέλθει τις επόμενες μέρες.

Ο κ.Κολυδάς διευκρίνισε μάλιστα, πως τα φαινόμενα με την αφρικανική σκόνη, είναι πιο έντονα τους ανοιξιάτικους μήνες καθώς ευνοούνται λόγω των ατμοσφαιρικών συστημάτων σε Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη αλλά και Μεσόγειο.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, έκανε λόγο για ένα από τα πιο έντονα επεισόδια μεταφοράς σκόνης, αναφερόμενο κυρίως στο επεισόδιο στην Κρήτη, η οποία κυριολεκτικά χάθηκε μέσα στη σκόνη.

Να σημειωθεί ωστόσο πως η αφρικανική σκόνη επηρέασε όλη τη χώρα, ενώ όπως σημειώνεται πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα σκόνης των τελευταίων δέκα περίπου χρόνων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα θα πνιγεί ξανά – Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.