ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί: «Μην παίρνετε χλωροκίνη, θα σας σκοτώσει!» (vids)

Η επιστημονική κοινότητα, προειδοποιεί ότι η χλωροκίνη δεν είναι για κοινή χρήση και ότι μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο.
Η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί: «Μην παίρνετε χλωροκίνη, θα σας σκοτώσει!» (vids)

Κορονοϊός – Χλωροκίνη: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για τη χρήση της χλωροκίνης. Μετά τις αναφορές ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα χρησιμοποιήθηκε σε ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στα φαρμακεία για να το προμηθευτούν. Η επιστημονική κοινότητα, ωστόσο, προειδοποιεί ότι η χλωροκίνη δεν είναι για κοινή χρήση.

«Η χλωροκίνη είναι τοξική, σκοτώνει, δεν είναι για κοινή χρήση. Είναι μεγάλη βλακεία να την αναζητεί κάποιος», τονίζει ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

Ο κ. Κούβελας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε φάρμακο γρήγορα, μόνο αν υπάρξει τροποποίηση σε υπάρχον σκεύασμα. «Δεν θα προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι για τον ερχόμενο χειμώνα. Γιατί δεν ξέρουμε αν θα επανεμφανιστεί και γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Κι ο SARS εξαφανίστηκε μόνος του κι ο Εμπολα δεν ξαναχτύπησε, οπότε δεν ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθεί κι αυτός ο ιός» επεσήμανε.

Ακόμη ήταν εκ διαμέτρου αντίθετος με τα προληπτικά τεστ στο δρόμο. «Δεν γίνεται. δεν θα βοηθήσει, θέλει εργαστήριο. Αυτοί που μπορεί να τα εφαρμόζουν είναι συστήματα υγείας που μπορούν να τα σηκώσουν. Δεν είναι σοβαρές κινήσεις αυτές. Αυτά τα τεστ δίνουν ψευδώς θετικά και ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα. Πρέπει να τα φυλάμε ως κόρη οφθαλμού για να τα κάνουμε σε όσους μπαίνουν στα νοσοκομεία».

Για το θέμα που ανέκυψε με την χλωροκίνη, μίλησε κι ο ταμίας του συνδικάτου των φαρμακοποιών, Γιάννης Δαγρές ο οποίος τόνισε ότι «πράγματι υπάρχει κόσμος που πηγαίνει στα φαρμακεία και ζητά χλωροκίνη. Ωστόσο, κανένας φαρμακοποιός δεν θα του δώσει γιατί χρειάζεται αυστηρά ιατρική συνταγή». Τόνισε επίσης ότι θα βγει άμεσα ανακοίνωση σχετικά.

Κορονοϊός – Χλωροκίνη: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί: «Μην παίρνετε χλωροκίνη, θα σας σκοτώσει!» (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.