ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΡΤ «εξαφάνισε» τη δήλωση του Π. Παυλόπουλου που κατακεραύνωνε το σκάνδαλο των υποκλοπών!

Απίστευτη καταγγελία από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Ιωαννίνων Σωτήρη Αργύρη, πως «θάφτηκε» το ρεπορτάζ για τις δηλώσεις Παυλόπουλου.
Η ΕΡΤ «εξαφάνισε» τη δήλωση του Π. Παυλόπουλου που κατακεραύνωνε το σκάνδαλο των υποκλοπών!

Άλλο ένα καρφί στο «φέρετρο» της εν Ελλάδι ελευθεροτυπίας φαίνεται να μπαίνει στα πλαίσια της προσπάθειας να μειωθεί το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης υπό το βάρος του σκανδάλου των υποκλοπών. Μετά τα non paper που φέρεται να κυκλοφορούσαν στην ΕΡΤ με το ξέσπασμα της υπόθεσης Λιγνάδη, άλλο ένα πολύ σοβαρό περιστατικό λογοκρισίας κατήγγειλε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ιωαννίνων Σωτήρης Αργύρης.

Ο δημοσιογράφος έκανε ξεκάθαρο λόγο για λογοκρισία των δηλώσεων του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου από την ΕΡΤ. Να θυμηθούμε πως την ώρα που η υπόθεση των υποκλοπών τραντάζει συθέμελα την κυβέρνηση, ο Προκόπης Παυλόπουλος πριν από δύο ημέρες προχώρησε σε μια παρέμβαση -«φωτιά» όπου επεσήμανε τις ευθύνες του πρωθυπουργού, δηλώνοντας εμμέσως – πλην σαφώς πως υπάρχει άμεση ανάγκη παραίτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Οι φορείς της εξουσίας πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος, ενώ τόνισε πως «πρέπει να υπερασπιστούμε τους θεσμούς και τη Δημοκρατία».

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια παρέμβαση – καταπέλτη, με εξαιρετικά βαρύνουσα σημασία, κάτι που χωρίς αμφιβολία δεν άρεσε καθόλου στο περιβάλλον του Μαξίμου. Όμως εάν και εφόσον ισχύει η αποκάλυψη του δημοσιογράφου Σωτήρη Αργύρη, στην ΕΡΤ πήρε… φωτιά η «μονταζιέρα» και το σχετικό ρεπορτάζ για τις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου έμεινε στα αζήτητα της ενημέρωσης!

Όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ιωαννίνων, η συντακτική ομάδα του ertnews.gr από την Αθήνα αρνήθηκε να δημοσιεύσει το ρεπορτάζ του, για τις δηλώσεις που έκανε από το Κομμένο Άρτας ο Προκόπης Παυλόπουλος, σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων και πολιτών. Ο Σωτήρης Αργύρης αναφέρει πως παρέδωσε το επίμαχο ρεπορτάζ από τις δηλώσεις Παυλόπουλου, άλλα η είδηση λογοκρίθηκε και δεν αναρτήθηκε στο site του περιφερειακού Σταθμού της ΕΡΤ Ιωαννίνων, από την Συντακτική Ομάδα των Αθηνών!

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος, αρνήθηκαν να αναρτήσουν το παρακάτω κείμενο:

«Ηχηρή παρέμβαση για τις παρακολουθήσεις. Στο μείζον θέμα των ημερών, που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στην ελληνική πολιτική σκηνή, και είναι οι παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών, αναφέρθηκε από το Κομμένο της Άρτας ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι εκφέρει προσωπική θέση, με την ιδιότητα του πολίτη, εκτιμώντας πως υπάρχει κίνδυνος παραβίασης του απορρήτου έναντι του οιουδήποτε πολίτη αλλά και πολιτικών. ‘’Πρέπει να υπερασπιστούμε τους θεσμούς και τη Δημοκρατία»’’ τόνισε και σημείωσε εμφατικά πως ‘’οι πολιτικοί ταγοί έχουν χρέος να υπερβαίνουν τη διαχείριση της εξουσίας’’».

Σε περίπτωση που όντως αληθεύει η εν λόγω καταγγελία, δίνεται ακόμη μια ισχυρή αφορμή να αντιληφθεί ο λαός πως η ΕΡΤ έχει προ πολλού πάψει να λειτουργεί σαν Δημόσιος Ενημερωτικός Φορέας, και κινεί τα νήματα της ενημέρωσης σαν κομματικό παράρτημα της κυβέρνησης. Αν φτάσαμε στο σημείο να λογοκρίνονται ακόμα και δηλώσεις τέως Προέδρων της Δημοκρατίας, τότε μπορεί να αναλογιστεί κανείς σε τι μονοπάτια μακριά από τη Δημοκρατία βαδίζει αυτή η χώρα και πόσο… τιμητική είναι η 108η θέση διεθνώς στην ελευθεροτυπία που υπάρχει στην Ελλάδα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ΕΡΤ «εξαφάνισε» τη δήλωση του Π. Παυλόπουλου που κατακεραύνωνε το σκάνδαλο των υποκλοπών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.