ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Financial Times αποθεώνουν την Ελλάδα!

Η έντυπη έκδοση των Financial Times δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο και μίλησε με αποθεωτικά λόγια για την Ελλάδα.  Αφορμή για το άρθρο της Alev Scott ήταν η ενοικίαση της βίλας του κορυφαίου Άγγλου ταξιδιωτικού συγγραφέα Patrick Leigh Fermor, στο Καλαμίτσι, κοντά στην Καρδαμύλη, από τώρα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, με τίμημα 4,000 ευρώ το βράδυ. Επισημαίνεται,...
Οι Financial Times αποθεώνουν την Ελλάδα!

Η έντυπη έκδοση των Financial Times δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο και μίλησε με αποθεωτικά λόγια για την Ελλάδα.  Αφορμή για το άρθρο της Alev Scott ήταν η ενοικίαση της βίλας του κορυφαίου Άγγλου ταξιδιωτικού συγγραφέα Patrick Leigh Fermor, στο Καλαμίτσι, κοντά στην Καρδαμύλη, από τώρα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, με τίμημα 4,000 ευρώ το βράδυ.

Επισημαίνεται, ότι στο τέλος του δημοσιεύματος των Financial Times, καταχωρείται λεπτομερές σημείωμα ως πληροφοριακό υλικό, για την κατάσταση στην Ελλάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με αφορμή την ενεργοποίηση του τουριστικού τομέα της οικονομίας.

Ειδικότερα σημειώνεται: «Στην Ελλάδα καταγράφηκαν σχετικά λίγα κρούσματα του Covid-19, με 166 θανάτους συνολικά. Στις 20 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, με τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ να επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά από την 1η Ιουνίου.

Όλοι οι άλλοι τύποι καταλυμάτων, θα μπορέσουν να ξανανοίξουν από τις 15 Ιουνίου. Στην Ελλάδα, μειώθηκε ο ΦΠΑ στις πτήσεις, στα εισιτήρια λεωφορείων και τρένων, ώστε να τονωθεί ο τουρισμός.

Οι πτήσεις θα επαναληφθούν από τις 15 Ιουνίου από ορισμένες χώρες της ΕΕ, ενώ οι πτήσεις από χώρες μη μέλη της ΕΕ, ξεκινούν από την 1η Ιουλίου.

Οι επισκέπτες δεν θα αυτοπεριορίζονται σε καραντίνα και κατά την άφιξη, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι (τεστ) αλλά όχι καθολική δειγματοληψία για τον Covid-19.

Παρόλα αυτά, τη στιγμή που το άρθρο έβγαινε στη δημοσιότητα, δεν είχε οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των χωρών των οποίων οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν (την Ελλάδα) δίχως περιορισμούς -εκείνοι από χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης είναι πιθανό ότι θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο- και οι χώρες των επισκεπτών, μπορεί επίσης να επιβάλλουν περιορισμούς».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι Financial Times αποθεώνουν την Ελλάδα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.