ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής έχει απλωθεί στα τρία χιλιόμετρα – Εκκενώνεται ο Κάμπος (vid)

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη - Στην περιοχή επιχειρούν 74  πυροσβέστες με  34 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρο και 4 αεροσκάφη - Στα 7 μποφόρ οι άνεμοι
Η φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής έχει απλωθεί στα τρία χιλιόμετρα – Εκκενώνεται ο Κάμπος (vid)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα  (στις 05:40) σε πευκοδάσος στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Λίγα λεπτά μετά μια το μεσημέρι της Πέμπτης και οι φλόγες της πυρκαγιάς εκτείνονται στα τρία χιλιόμετρα. Στην περιοχή επιχειρούν 74 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική υπηρεσία με 34 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρο και 4 αεροσκάφη. Tο έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και φτάνουν κατά διαστήματα τα 7 μποφόρ.  Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμβάλλουν από αέρος και τέσσερα καναντέρ. Νωρίτερα, υπήρξε εισήγηση για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Κάμπος. 

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την εκκένωση της Σάρτης 

Η φωτιά κινείται παράλληλα προς τον οικισμό της Σάρτης, ενώ είναι εκτός ελέγχου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και των δυσκολιών που υπάρχουν στην περιοχή.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που βρίσκεται στο σημείο, δήλωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος για την εκκένωση του οικισμού.

Στο σημείο της Σάρτης επιχειρούν επιχειρούν τέσσερα αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα, δεκάδες οχήματα, υδροφόρες του δήμου, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές, που προσπαθούν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Κρίσιμη η κατάσταση

Για την πυρκαγιά συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά αποφύγαμε προς το παρόν την εκκένωση. Υπάρχει έντονος άνεμος που αναμένουμε όμως, να κοπάσει νωρίς το απόγευμα. Ωστόσο βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που ο αέρας γυρίσει, ώστε να εκκενωθεί ο οικισμός με σκάφη και πλοία», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ορισμένες κατοικίες που βρίσκονται σε πιο ορεινές περιοχές, ενώ ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Τα σχολεία εκκενώθηκαν από νωρίς το πρωί

Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί από νωρίς το πρωί, ενώ όλοι οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί ότι εάν χρειαστεί εκκένωση, θα πρέπει να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία του χωριού και να απομακρυνθούν με πλοιάρια δια θαλάσσης.

« Όλα επαφίενται στους ανέμους, περιμένουμε να πέσουν για να διευκολυνθεί η κατάσβεση» ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μιχάλης Σπανός, σημειώνοντας ότι 20 κάτοικοι του οικισμού Κάμπος απομακρύνθηκαν προληπτικά από τα σπίτια τους.

Πνιγμένη στον καπνό η Σάρτη

Προς το παρόν, η Σάρτη είναι πνιγμένη στον καπνό, οι κάτοικοι βρίσκονται στον δρόμο και παρακολουθούν την εξέλιξη της φωτιάς. Μετά από μερικές ώρες διακοπής της ηλεκτροδότησης, αυτή αποκαταστάθηκε το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από την πτώση ενός δέντρου πάνω σε στύλο της ΔΕΗ.

pirosv_sithonia

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Χαλκιδική: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Σιθωνία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής έχει απλωθεί στα τρία χιλιόμετρα – Εκκενώνεται ο Κάμπος (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.