ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η φωτιά θα φτάσει στην Χαλκίδα» – Σκηνικό χάους στην Εύβοια

Ανησυχίες για επέκταση του μετώπου στην Εύβοια εξέφρασε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.
«Η φωτιά θα φτάσει στην Χαλκίδα» – Σκηνικό χάους στην Εύβοια

Ανησυχίες για επέκταση του μετώπου στην Εύβοια εξέφρασε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στη Βόρεια Εύβοια καίγοντας δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης στο πέρασμά της, ανθρώπινες περιουσίες και πανίδα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, κατήγγειλε ανυπαρξία σχεδίου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και σημείωσε πως το «βράδυ κάηκαν 100 χιλιάδες στρέμματα γης, κάηκε ολοσχερώς η Δημοτική Ενότητα Νηλέως, 300 και πλέον κατοικίες έχουν γίνει στάχτη. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση».

«Η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία, θα καούν και άνθρωποι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε ο ίδιος «οι πολίτες πάλεψαν όλο το βράδυ για να σώσουν τις περιουσίες τους, αλλά η μάχη ήταν άνιση, η φωτιά έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της. Το βράδυ ζήσαμε έναν εφιάλτη ζωντανό. Να βλέπεις ανθρώπους κρεμασμένους πάνω στις στέγες και το σπίτι να φλέγεται και να μην κατεβαίνουν κάτω».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις «έχουν καεί περισσότερες από 200.000 στρέμματα και σε περίπτωση που δεν τεθούν υπό έλεγχο, η φωτιά θα φτάσει χαμηλότερα».

Διαβάστε επίσης:

Αναπνέουμε καρκίνο στην Αττική – Σαν να καπνίζεις μαζί 10 τσιγάρα – Τι λένε οι ειδικοί

Στις φλόγες μάντρα αυτοκινήτων στις Αφίδνες – Μεγάλες εκρήξεις – video

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: LIVE Streaming ο σπουδαίος ημιτελικός Ελλάδα – Ουγγαρία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Η φωτιά θα φτάσει στην Χαλκίδα» – Σκηνικό χάους στην Εύβοια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.