ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα: Η εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ

Η ιστορία, που δεν έχει εξιχνιαστεί πλήρως μέχρι σήμερα
Η υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα: Η εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ

Οι Αρχές της Ημαθίας βρίσκονται ενώπιον μιας πρωτοφανούς τραγωδίας, καθώς ο 11χρονος Άλεξ Μεσχισβίλι, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2006, φέρεται να δολοφονήθηκε από συνομηλίκους του.

Το δράμα της οικογένειας ξεκίνησε πριν από ακριβώς 14 χρόνια όταν ξεκίνησε το θρίλερ της αναζήτησής του.

Η μητέρα του ήρθε στην Ελλάδα το 1999, από την Γεωργία στην Βέροια, με σκοπό να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στον γιο της. Ύστερα από λίγα χρόνια κατάφερε να τον φέρει κι αυτόν στην Βέροια. Ο μικρός Άλεξ, ένα παιδί με μεγάλο ταλέντο στη μουσική, μάθαινε γρήγορα την ελληνική γλώσσα και προσπαθούσε να προσαρμοστεί στην νέα του ζωή.

Στις 3 Φεβρουαρίου του 2006, ο Άλεξ έφυγε από την προπόνηση μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο της «Ελιάς» και πήρε τον δρόμο προς το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ του πατριού του. Αλλά δεν έφτασε ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αττική: Μπαράζ συλλήψεων σε επιχειρήσεις της Αστυνομίας

Στο πάρκο της «Ελιάς», σε ένα παγκάκι, κάθονταν πέντε ανήλικα αγόρια. Μόλις τον είδαν μόνο του, άρχισαν να του επιτίθενται λεκτικά. Το μόνο που ζήτησε ο Άλεξ ήταν να τον αφήσουν ήσυχο. Τα πέντε αγόρια όμως δεν ήταν και τα πιο ήσυχα παιδιά και άρχισαν να τον χτυπούν. Ο Άλεξ προσπάθησε να ξεφύγει αλλά τον στρίμωξαν στην πλατεία του δημαρχείου, πάνω σε μερικά μαρμάρινα σκαλιά. Αφού συνέχισαν να τον χτυπούν, ο Άλεξ αιμόφυρτος προσπάθησε να φύγει. Ένας από τους πέντε του έβαλε τρικλοποδιά και ο 11χρονος προσγειώθηκε με το κεφάλι στην γωνία ενός σκαλοπατιού.

Ήταν νεκρός. Οι πέντε δράστες αρχικά τρόμαξαν αλλά μετά τον μετέφεραν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Όταν είδαν πως η μητέρα του τον έψαχνε απεγνωσμένα, τον πήραν από εκεί και τον πέταξαν στο ποτάμι.

Η μητέρα όμως είχε απελπιστεί. Απευθύνθηκε στην αστυνομία και στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Όταν δεν οδηγήθηκε πουθενά, δοκίμασε να πάει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη. Η δημοσιογράφος ύστερα από έναν μήνα έρευνας ανακάλυψε το ένα από τα πέντε παιδιά.

Στην αρχή, η αστυνομία έκρινε αβάσιμο τον ισχυρισμό της ότι αναμιγνύονται με τον φόνο του Άλεξ. Ύστερα από δυο μήνες όμως, και αφού ανακάλυψε κι αλλά στοιχεία, η αστυνομία Θεσσαλονίκης ανέκρινε τα πέντε παιδιά, τα οποία ομολόγησαν.

Μετά από μήνες, φήμες για κύκλωμα παιδεραστίας, αναίρεση καταθέσεων με την παρότρυνση των γονιών και εμπλοκή και των τελευταίων στην υπόθεση, το μονομελές δικαστήριο έκρινε ένοχους τους ανήλικους για τις κατηγορίες για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» και «περιύβριση νεκρού».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα: Η εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.