ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ιστορία της Μητρόπολης Αθηνών – Πληροφορίες και στοιχεία για τον εμβληματικό ναό!

Η ιστορική Μητρόπολη Αθηνών διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο για την Ελλάδα στο πέρασμα των χρόνων, με τις πληροφορίες και τα στοιχεία να είναι πολλά.
Η ιστορία της Μητρόπολης Αθηνών – Πληροφορίες και στοιχεία για τον εμβληματικό ναό!

Μητρόπολη Αθηνών: Ο Μητροπολιτικός ναός των Αθηνών, βρίσκεται στην ομώνυμη Πλατεία Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας και έχει εξέχουσα σημασία για τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό αλλά και την ιστορία της χώρας.

Σε αυτόν τον εμβληματικό ναό, έχουν τελεσθεί χιλιάδες μυστήρια αλλά και έχουν λάβει χώρα αρκετά σημαντικά γεγονότα για την Ελλάδα, και δικαίως θα έλεγε κανείς, καθώς πρόκειται για έναν μεγαλοπρεπή ναό που φέρει μαρμάρινο τέμπλο, μοναδικό γλυπτό διάκοσμο, αλλά και μια επιβλητική μαρμάρινη είσοδο.

Από την ημέρα της θεμελίωσης του, τα Χριστούγεννα του 1842, είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, με πολλά κειμήλια αλλά και λείψανα Αγίων όπως το σκήνωμα του πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄, της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας αλλά και τμήμα της αλυσίδας του Αποστόλου Παύλου να φυλάσσονται μέσα στο ναό.

Η Εκκλησία εγκαινιάστηκε, στις 21 Μαΐου του 1862 από τον Μητροπολίτη Αθηνών Μισαήλ Αποστολίδη, με την ιστορία του να είναι πλούσια, με πολλές πληροφορίες και στοιχεία που είναι άγνωστα ακόμη και σήμερα σε αρκετούς πιστούς.

Για αυτόν τον λόγο ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός, αποφάσισε να μας ξεναγήσει στην Μητρόπολη και να μας μεταφέρει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή, φανερώνοντας μέσα από τα λόγια του, το απέραντο μεγαλείο του ναού αλλά και το σημαντικό για την Ορθοδοξία, παρελθόν του.

Δείτε τα όσα είπε κατά την ξενάγηση στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, ο πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός, ΕΔΩ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ιστορία της Μητρόπολης Αθηνών – Πληροφορίες και στοιχεία για τον εμβληματικό ναό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.