ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η καραντίνα τον έφερε στα όριά του: «Αν δεν έβγαινα θα σκότωνα τη γυναίκα μου»!

Η καραντίνα που έχει επιβληθεί λόγω κορονοϊού έχει φέρει τις αστυνομικές αρχές αντιμέτωπες με αρκετά τραγελαφικά περιστατικά.
Η καραντίνα τον έφερε στα όριά του: «Αν δεν έβγαινα θα σκότωνα τη γυναίκα μου»!

Ο κορονοϊός έχει θέσει άπαντες σε καραντίνα και όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να παραμένουμε αρκετές ώρες στο σπίτι. Κάποιοι δεν το αντέχουν αυτό με αποτέλεσμα να είναι στα πρόθυρα… φόνου!

Για να αντιμετωπίσουμε το θέμα από τη χιουμοριστική του πλευρά, αρκετά είναι τα αστεία περιστατικά που έχουν προκύψει κατά την έξοδο αρκετών πολιτών και οι οποίοι δεν έφεραν πάνω τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να βρίσκονται εκτός σπιτιού (χαρτιά η SMS)

Συγκεκριμένα γέλια μέχρι δακρύων προκάλεσε η απάντηση στους Αστυνομικούς, ενός ηλικιωμένου που έκανε βόλτα στο Παλαιό Φάληρο και οποίος δεν είχε κανένα χαρτί πάνω του, που να πιστοποιεί την αιτία τις εξόδου.

Ωστόσο όπως εξήγησε στους Αστυνομικούς «… εάν καθόμουν κι άλλο με την σύζυγο μου στο σπίτι τότε θα μου περνούσατε χειροπέδες για εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν άντεχα τη γκρίνια της!».  Ο εν λόγω κυριούλης απέσπασε το χαμόγελο των αστυνομικών οργάνων, δεν απέφυγε όμως το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Χαρακτηριστική και η περίπτωση ενός Χαλκιδέου οποίος έστειλε μήνυμα στο 13033 με το νούμερο 6, για σωματική άσκηση δηλαδή, πλην όμως βρέθηκε από τους Αστυνομικούς να βγαίνει από ψησταριά στην Χαλκίδα, φορτωμένος σουβλάκια, κοντοσούβλια και μπριζολάκια.

Όταν οι Αστυνομικοί του έκαναν έλεγχο, επέδειξε το μήνυμα που του επέτρεπε σωματική άσκηση. Οι Αστυνομικοί βέβαια του είπαν πως δεν προβλέπεται «βόλτα» στην ψησταριά από το μήνυμα, για να λάβουν την απάντηση: «…είχα μια λιγούρα από την άσκηση και είπα να πάρω και κάτι για το σπίτι».

Να σημειώσουμε εξάλλου ότι πάνω από 8.000 παραβάσεις απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας λόγο τις πανδημίας του νέου κορονοϊού, έχει βεβαιώσει η αστυνομία από την Δευτέρα 23 Μαρτίου, που επιβλήθηκε το μέτρο από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα έχουν βεβαιωθεί 8.441 πρόστιμα σε πολίτες που παραβίασαν τους κανονισμούς, ενώ μόνο χθες Κυριακή σ’ ολόκληρη την χώρα κόπηκαν 1.835 πρόστιμα των 150 ευρώ.

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση τις ΕΛ.ΑΣ: «…Κυριακή 29 Μαρτίου: για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.835 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως εξής: 589 στην Αττική, 212 στη Θεσσαλονίκη, 136 στα Ιόνια Νησιά, 130 στη Δυτική Ελλάδα, 107 στην Κεντρική Μακεδονία, 102 στη Θεσσαλία, 99 στην Κρήτη, 96 στην Πελοπόννησο, 87 στο Νότιο Αιγαίο, 77 στην Ήπειρο, 73 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 70 στη Στερεά Ελλάδα, 35 στο Βόρειο Αιγαίο και 22  στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 8.441 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 292 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 302 άτομα».

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η καραντίνα τον έφερε στα όριά του: «Αν δεν έβγαινα θα σκότωνα τη γυναίκα μου»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.