ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μαζική προσβολή από κοριούς συνεχίζεται στην Ευρώπη – Τι πρέπει να προσέξετε για να δείτε αν έχετε κοριούς

Το πρόβλημα με τους κοριούς γίνεται ακόμη χειρότερο στην Ευρώπη. Πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα.
Η μαζική προσβολή από κοριούς συνεχίζεται στην Ευρώπη – Τι πρέπει να προσέξετε για να δείτε αν έχετε κοριούς

Το πρόβλημα με τους κοριούς στην Ευρώπη είναι πλέον πολύ μεγάλο και η ανησυχία κορυφώνεται όσο ο κόσμος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Στη Γαλλία ήδη… κυβερνάνε οι κοριοί με τους Γάλλους να έχουν το μεγαλύτερο θέμα αυτή τη στιγμή και να αποτελούν φυσικά τη μεγαλύτερη «πηγή» εξάπλωσης κοριών στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα στην Τουρκία η ανησυχία είναι μεγάλη, με μεγάλα σάιτ όπως το TV100 να εφιστούν την προσοχή των πολιτών ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις και περιοχές όπως η Κωνσταντινούπολη, η Αδάνα, η Σμύρνη, η Αντάλυα και άλλες.

Οι κοριοί μεταφέρονται εύκολα μέσα από ρούχα, τσάντες και βαλίτσες και η αντιμετώπιση της «επιδημίας» τους είναι ένα από τα πρώτα θέματα σε όλη την Ευρώπη. Οι κοριοί κρύβονται στις γωνίες των σπιτιών μέσα στη μέρα και επιτίθονται κάτω από τα στρώματα στα κρεβάτια το βράδυ.

Ο ζεστός καιρός είναι σύμμαχός τους γι’ αυτό και το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στη Μεσόγειο. Η πλήρης απομάκρυνσή τους είναι αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα καθώς είναι ανθεκτικοί σε αρκετά εντομοκτόνα.

Σύμφωνα με όσα γράφουν οι Τούρκοι, οι κοριοί εισβάλλουν και στην Ελλάδα αυτή την περίοδο μετά τη Γαλλία παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα που να προκαλούν ανησυχία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η μαζική προσβολή από κοριούς συνεχίζεται στην Ευρώπη – Τι πρέπει να προσέξετε για να δείτε αν έχετε κοριούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.