ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Νέα Τάξη φέρνει τις κρεατόμαζες: O FDA ενέκρινε το «εργαστηριακό κοτόπουλο» – Σερβιρίστηκε στην διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα

Ο Bill Gates ένας από τους βασικούς επενδυτές της εταιρείας που φτιάχνει κρέας κυτταροκαλλιέργειας - Πράσινο φως από τον FDA για κατανάλωση
Η Νέα Τάξη φέρνει τις κρεατόμαζες: O FDA ενέκρινε το «εργαστηριακό κοτόπουλο» – Σερβιρίστηκε στην διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα

FDA – Εργαστηριακό κρέας: Ενώ οι κυβερνήσεις της Δύσης οδηγούν τους λαούς σε συνθήκες εκτεταμένης φτωχοποίησης, η διεθνής «Νέα Τάξη» προάγει όλο και περισσότερο την «εναλλακτική» διατροφή που βασίζεται σε μια δήθεν προσπάθεια για την διάσωση του πλανήτη. Ο βαθύτερος σκοπός βέβαια δεν είναι άλλος από το να δημιουργηθεί σταδιακά ένας «μετα – άνθρωπος» που θα αφήσει πίσω του την τροφική αλυσίδα που ορίζεται από την ίδια την φύση και θα τρέφεται ως «εξάρτημα» μιας παγκόσμιας βιομηχανίας που θα ελέγχει απόλυτα το πιάτο μας.

Όσο η Δύση προβάλει στην κορυφή της ατζέντας της το αφήγημα της κλιματικής κρίσης, η προσπάθεια να εξοστρακιστεί η φυσιολογική τροφή των ανθρώπων ώστε να εξαρτηθούν από τις εργαστηριακές πατέντες, προωθείται ολοένα και περισσότερο, αφού πολλές εταιρείες που συνδέονται με την ανάπτυξη «εναλλακτικών» τροφίμων χρηματοδοτούνται αδρά από τους μεγάλους «γκουρού» της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Έτσι, πέρα από τις συστάσεις και τις καμπάνιες για κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν πρωτεΐνη εντόμων, πέρα και από τις εταιρείες που παρασκευάζουν συνθετικό «κρέας» σε… 3D εκτυπωτές, μεγάλη προώθηση γίνεται και στην αγορά κρέατος κυτταροκαλλιέργειας. Το εργαστηριακό κρέας που παράγεται από κύτταρα ζώων, έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών, κρατικών υπηρεσιών άλλα και celebrities που χρησιμοποιούν ως επικοινωνιακό τους ατού μια υποτιθέμενη οικολογική συνείδηση.

Η Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για πρώτη φορά έδωσε έγκριση για την κυκλοφορία στην αγορά ενός προϊόντος κρέατος πουλερικών, που αναπτύσσεται εξολοκλήρου στο εργαστήριο και προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση. Χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κύτταρα από ζωντανά κοτόπουλα, προκύπτει αυτή η μάζα κρέατος μετά από εργαστηριακή καλλιέργεια.

Το προϊόν παράγεται από την εταιρεία «Upside Foods», η οποία χρησιμοποιεί τα ζωικά κύτταρα για να παράγει κρέας μέσα σε δεξαμενές βιοαντιδραστήρων από ανοξείδωτο χάλυβα. Με μια απλή επίσκεψη στο site της εταιρίας, στο σημείο που αναγράφονται οι επενδυτές, φιγουράρει φαρδύ – πλατύ και το όνομα του «οραματιστή» Bill Gates. Απολύτως αναμενόμενο θα έλεγε κανείς, αφού οι επενδύσεις του Gates βρίσκονται πίσω από πλήθος δράσεων που συνδέονται άμεσα με το δυστοπικό μέλλον που προετοιμάζει η «Μεγάλη Επανεκκίνηση».

Η εταιρεία «Upside Foods» ιδρύθηκε το 2015 με έδρα το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας και έχει ήδη κάνει επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο κρέας κυτταροκαλλιέργειας. Το όλο εγχείρημα πλασάρεται στην κοινή γνώμη σαν διατροφική «επανάσταση», ενώ δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ακόμη βήμα προς την βιομηχανοποίηση και την υποδούλωση του ίδιου του ανθρώπου.

«Ο κόσμος γνωρίζει μια διατροφική επανάσταση και η FDA δεσμεύεται να υποστηρίξει την καινοτομία στην προμήθεια τροφής», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στελεχών της αρμόδιας εποπτικής αρχής. Προτού πάντως το εργαστηριακό κρέας βγει στην αγορά, πρέπει να δοθεί έγκριση από την υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων Food Service and Inspection Service του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

«Δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο ο τρόπος που τρεφόμαστε σήμερα είναι ο ιδανικός. Αλλάζουμε τους κανόνες. Αποσυνδέουμε το κρέας από το ζώο», είπε ο Δρ. Ούμα Βαλέτι, συνιδρυτής της εταιρείας «Upside Foods» και καρδιολόγος, σε δημοσιογράφο των New York Times που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας νωρίτερα φέτος για να δοκιμάσει το συνθετικό κοτόπουλο.

Η εξελισσόμενη επισιτιστική κρίση και η φτωχοποίηση που υφίστανται οι λαοί της Δύσης, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να υπάρχει όλο και πιο θετική ανταπόκριση στην «λύση» της εργαστηριακής κρεατόμαζας. Με πρόσχημα την λεγόμενη «πράσινη μετάβαση» σταδιακά το αληθινό κρέας θα είναι όλο και ακριβότερο και θα παρουσιάζεται ως «ρυπογόνο». Στον αντίποδα το εργαστηριακό κρέας θα προωθείται ως φθηνότερο και φιλικό για το περιβάλλον.

Η κτηνοτροφία δε, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την φύση του ανθρώπου, θα καταστεί ολοένα και πιο ασύμφορη για τους μικρούς κτηνοτρόφους λόγω των εξοντωτικών «πράσινων φόρων», με αποτέλεσμα η παραγωγή να συγκεντρωθεί σταδιακά στα χέρια των πολυεθνικών σε αποκλειστικό βαθμό, με ότι σημαίνει αυτό για την ποιότητα των κρεάτων.

Σημάδι του πόσο προωθείται το εργαστηριακό κρέας από την εξουσιαστική ελίτ της Δύσης, είναι πως σερβιρίστηκε κοτόπουλο εργαστηριακής προέλευσης στους συμμετέχοντες στη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα – COP 27, που έγινε στην Αίγυπτο, όπως μεταφέρει το πρακτορείο Reuters. Βέβαια τίθεται ένα ερώτημα κατά πόσο… τίμησαν το εργαστηριακό κοτόπουλο οι ηγέτες, που οπωσδήποτε έχουν προτίμηση στα πανάκριβα (και φυσιολογικά) εδέσματα, ενώ προορίζουν την διατροφική σαβούρα για τον απλό λαό…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Νέα Τάξη φέρνει τις κρεατόμαζες: O FDA ενέκρινε το «εργαστηριακό κοτόπουλο» – Σερβιρίστηκε στην διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.