ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Παγώνη θέλει να εμβολιαστούν και τα παιδιά για τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο!

Οι εμβολιασμού για τον κορονοϊό στην χώρα μας συνεχίζονται καθημερινά με 5.888.281 εμβολιασμούς να έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα.
Η Παγώνη θέλει να εμβολιαστούν και τα παιδιά για τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο!

Οι εμβολιασμού για τον κορονοϊό στην χώρα μας συνεχίζονται καθημερινά με 5.888.281 εμβολιασμούς να έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Από αυτούς σύμφωνα με το emvoliogov.gr έχουνε πραγματοποιηθεί 3.803.210 εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ 2.204.220 εμβολιασμοί είναι ολοκληρωμένοι.

Τα ραντεβού ανοίγουν πλέον για όλο και νεότερες ηλικίες, ενώ σύντομα θα γίνονται εμβολιασμοί για τους 18-29  και με τα εμβόλια Pfizer και Moderna

Στο μεταξύ ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών θα πρέπει να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, δήλωσε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον Αντ1.

Αναφερόμενη στην πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων, είπε ότι ναι μεν πηγαίνουμε καλά, αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή γιατί και τα κρούσματα είναι ακόμη πολλά αλλά και ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Όπως είπε η κυρία Παγώνη, αυτό που αποτελεί προτεραιότητα είναι να «τρέξουμε» τους εμβολιασμούς και εστίασε στους άνω των 60 ετών όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι σχετικά χαμηλό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο στόχος θα πρέπει να είναι στο τέλος του Ιουνίου να έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού και στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου το 75-80%. Όπως είπε είναι δύσκολος στόχος, αλλά όχι ακατόρθωτος.

Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα για τους εμβολιασμούς στο σπίτι όσων δεν μπορούν να μετακινηθούν καθυστέρησε αλλά θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Σε ότι αφορά την απροθυμία πολλών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca και το πρόβλημα ειδικά σε κάποια νησιά όπου δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, είπε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε ο κάθε πολίτης να επιλέγει τον τύπο του εμβολίου που επιθυμεί για να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου θέλει να φέρει μεγάλο χαφ στην Τούμπα!

Χειλάκης: «Σκιαγραφεί» τον ρόλο που θα έχει στις «Άγριες Μέλισσες»

Survivor: Τζέημς για Μαλέσκου: «Έχω υπογράψει γι’ αυτό πήγα στην εκπομπή»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Παγώνη θέλει να εμβολιαστούν και τα παιδιά για τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.