Για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μετά τον εμβολιασμό μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξή της.

Οι εμβολιασμού για τον κορονοϊό στην χώρα μας συνεχίζονται καθημερινά με 5.888.281 εμβολιασμούς να έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα.

Οι εμβολιασμού για τον κορονοϊό στην χώρα μας συνεχίζονται καθημερινά με 5.888.281 εμβολιασμούς να έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Από αυτούς σύμφωνα με το emvoliogov.gr έχουνε πραγματοποιηθεί 3.803.210 εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ 2.204.220 εμβολιασμοί είναι ολοκληρωμένοι.

Τα ραντεβού ανοίγουν πλέον για όλο και νεότερες ηλικίες, ενώ σύντομα θα γίνονται εμβολιασμοί για τους 18-29  και με τα εμβόλια Pfizer και Moderna

Στο μεταξύ ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών θα πρέπει να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, δήλωσε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον Αντ1.

Αναφερόμενη στην πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων, είπε ότι ναι μεν πηγαίνουμε καλά, αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή γιατί και τα κρούσματα είναι ακόμη πολλά αλλά και ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Όπως είπε η κυρία Παγώνη, αυτό που αποτελεί προτεραιότητα είναι να «τρέξουμε» τους εμβολιασμούς και εστίασε στους άνω των 60 ετών όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι σχετικά χαμηλό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο στόχος θα πρέπει να είναι στο τέλος του Ιουνίου να έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού και στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου το 75-80%. Όπως είπε είναι δύσκολος στόχος, αλλά όχι ακατόρθωτος.

Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα για τους εμβολιασμούς στο σπίτι όσων δεν μπορούν να μετακινηθούν καθυστέρησε αλλά θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Σε ότι αφορά την απροθυμία πολλών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca και το πρόβλημα ειδικά σε κάποια νησιά όπου δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, είπε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε ο κάθε πολίτης να επιλέγει τον τύπο του εμβολίου που επιθυμεί για να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου θέλει να φέρει μεγάλο χαφ στην Τούμπα!

Χειλάκης: «Σκιαγραφεί» τον ρόλο που θα έχει στις «Άγριες Μέλισσες»

Survivor: Τζέημς για Μαλέσκου: «Έχω υπογράψει γι’ αυτό πήγα στην εκπομπή»